Servisne informacije     | 23.01.2019. 07:13 |

Otežan saobraćaj na M-17 Konjic-Mostar zbog ugaženog snijega i leda

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. januara (FENA) - Zbog ugaženog snijega i leda na kolovozu, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila s prikolicom i šlepere na dionici magistralnog puta M-17 Konjic-Mostar. Putnička vozila na toj dionici saobraćaju otežano.

Ugaženog snijega na kolovozu ima i na ostalim dionicama, posebno u višim predjelima. Izdvajaju se putni pravci: Tarčin-Konjic, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Tuzla-Bijeljina, Sarajevo-Foča-Gacko, Han Pijesak-Vlasenica, Novi Travnik-Bugojno, Livno-Kupres, Livno-Bosansko Grahovo i Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad.

Na putnom pravcu Livno-Šuica obavezna je upotreba lanaca za teretna vozila s prikolicom i šlepere.

Zbog niskih temperatura upozorava se i na moguću poledicu, posebno u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima.

Na snazi su zimski uslovi vožnje, pa u skladu s tim, u slučaju obilnijih sniježnih padavina, može doći do zabrane saobraćaja priključnim vozilima na planinskim prevojima gdje je kolovoz zasniježen, do stvaranja uslova za sigurno saobraćanje. Također, u slučaju potrebe autobusi i teretna vozila moraju na pogonskim točkovima koristiti lance na planinskim prevojima.

Zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na GP Izačić. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Na GP Bosanski Novi-Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj, saopćeno je iz IC BiHAMK-a. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

ILO: Ilegalni pofiti od prisilnog rada porasli na 'opscenih' 236 milijardi dolara godišnje

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na putnom pravcu Doboj-Tuzla

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo