Regija     | 23.01.2019. 09:50 |

Crna Gora - Dječak preminuo od gripe, drugom se bore za život

FENA Cvita Kusić

PODGORICA, 23. siječnja (FENA) - Dvoipolgodišnji dječak iz Bara u Crnoj Gori preminuo je od posljedica gripe, dok se jednom djetetu u Institutu za bolesti djece bore za život.

 Direktor Dječje bolnice Saša Radović kazao je da je prije dva dana preminulo dvoipolgodišnje dijete, koje je u tu zdravstvenu ustanovu dovedeno nakon desetodnevnog liječenja u bolnicama u Baru i Ulcinju, dok je drugo dijete, staro 14 mjeseci, životno ugroženo.

 "Kod nas je, nažalost, doveden u takvom stanju s povećanom razinom ugroženosti, da prosto nismo mogli ništa uraditi unatoč poduzetim mjerama intenzivne njege i reanimacije", kazao je Radović i dodao kako je preminuli dječak adekvatno liječen prije nego je došao u njihovu  zdravstvenu ustanovu, javljaju crnogorski mediji.

 Što se tiče jednogodišnjeg djeteta čije je stanje za sada životno ugroženo, brzi test bio je negativan na gripu, ali procedura predviđa da se uz brzi, radi još jedan test čiji se rezultati čekaju 24 sata.

 "Za 14-mjesečno dijete brzi test na virus gripe bio je negativan, ali ide u tom pravcu. Međutim, mi imamo dva testa, jedan je brzi koji se radi odmah po prijemu, koji nam služi da razdvojimo djecu i da znamo na koju djecu trebamo obratiti pažnju. Drugi je test iz krvi, ali mora proći 24 sata da bi dobili rezultate. Naravno, pored testa, ključni parametar je klinički nalaz", istaknuo je Radović.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Crna Gora: Uhićena direktorica Agencije za sprječavanje korupcije?

Nevladine organizacije traže da Crna Gora sponzorira Rezoluciju UN-a o genocidu u Srebrenici

Sattler novi veleposlanik u Crnoj Gori

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana