Stranačke aktivnosti     | 23.01.2019. 10:39 |

Priopćenje za javnost Kluba SDP BiH u Skupštini HNK

FENA Saopćenje

Klub SDP BiH u Skupštini HNK smatra da je ponovljeni kolaps saobraćaja u Jablanici najviše rezultat javašluka i neorganizacije nadležnih službi, a ne snijega koji u drugim sredinama i tri puta veći ne napravi ni slične probleme. Očigledno je mito i korupcija po ko zna koji put došla na naplatu građanima ove zemlje koji su se 10 sati smrzavali u koloni, rizikujući svoje i živote vlastite djece.

Izgubljen je jedan ljudski život, a tragedija je mogla biti i veća uzimajući u obzir kako je sve haotično izgledalo i koliko je sistem zakazao.

Želimo se ovim putem zahvaliti policijskim službenicima koji su dan i noć pokušavali koliko toliko osiguravati dionicu sprečavajući da sve navedeno preraste u paniku i haos nesagledivih razmjera.

Posebno hvala udruženjima i pojedincima koji su po ko zna koji put pokazali ogromno srce solidarnosti i ponovo dokazali da su bolje organizovani od očigledno preplaćenog sistema.

S obzirom da se svaki manji snijeg na ovoj relaciji pretvori u životno rizičnu avanturu naših građana, tražimo hitno zasjedanje Skupstine HNK gdje očekujemo da nadležni dostave detaljnu informaciju kako bismo osigurali da se ovakva situacija više nikad ne ponovi. Očekujemo da se predoče ugovori o održavanju i da jasno vidimo ko je nadležan i koje su mu bile obaveze.

Na kraju načelnika Jablanice molimo da jednom u životu preuzme odgovornost za neki posao, jer je već predugo preplaćeni licemjer kojem je uvijek neko drugi kriv. Dosta je više prepucavanja i prebacivanje lopte nadležnosti između nivoa vlasti i igranja ljudskim životima kao da su lutke.

Sistem je u cjelosti dužan osigurati ono što u Jablanici već godinama nije u stanju i za ovo što smo jučer ponovo doživjeli neko mora snositi odgovornost.

Klub zastupnika SDP BiH u Skupštini HNK

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDP BiH

Saopćenje za javnost SDPBiH

Saopćenje za javnost SDP BiH

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom