Ekonomija     | 23.01.2019. 11:29 |

Turistička zajednica HNŽ-a projekt RiTour predstavlja u Madridu

FENA Saopćenje

MOSTAR, 23. siječnja (FENA) - Turistička zajednica Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) predstavit će projekt RiTour - "Valorizacija kulturne i prirodne baštine kroz prekograničnu suradnju urbanih turističkih destinacija na kraškim rijekama jadranskog bazena" na međunarodnom sajmu Fitur, koji se od 23. do 27. siječnja održava u Madridu.

 Projekt RiTour je fokusiran na krške rijeke jadranskog bazena Jadro, Bunu i Moraču na kojima su nastali povijesni gradovi koji su predmet ovog projekta - Salona danas Solin, Doclea danas Podgorica i Bona danas Blagaj, te Mostar.

 Turistička zajednica HNŽ-a će na ovom sajmu promovirati područje rijeke Bune kao poželjnu turističku destinaciju, a u tu svrhu je pripremila i promotivni prospekt s informacijama o području rijeke Bune i atraktivnim fotografijama.

 Projekt RiTour financiran je sredstvima Europske unije u okviru Interreg IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2014 - 2020.

 Projekt implementira Turistička zajednica HNŽ-a u suradnji s nositeljem projekta Javnom ustanovom RERA SD za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije, te projektnim partnerima - Grad Solin, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Splitsko-dalmatinske županije "More i krš", Grad Mostar  i Turistička organizacija Podgorice.

 Inače, Međunarodni sajam turizma Fitur postao je jedan od najvećih turističkih sajmova u svijetu i također se smatra najvažnijim ulazom na tržište Latinske Amerike. U cjelini, događaj služi kao globalna komunikacijska platforma kako bi se razvile buduće strategije, uzimajući u obzir promjene u potražnji potrošača i općenito promicanje turističkog poslovanja, priopćila je PRimera, agencija za PR i event management.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Ministarstvo civilnih poslova će sudjelovati u projektu 'Zdrave zajednice u BiH'

Postavka 'Stazom sjećanja' 5. aprila od Trga Djece Sarajeva do Baščaršije

Predstavljanje rezultata projekta 'Invertarizacija ihtiofaune u rijeci Buni'

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!