Bosna i Hercegovina     | 23.01.2019. 17:46 |

Predsjedavajući Dodik razgovarao sa ambasadorom Italije u BiH Minasijem

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. januara (FENA) - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je sa ambasadorom Italije u BiH Nicolom Minasijem.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH i italijanski ambasador složili su se da su bilateralni odnosi između BiH i Italije dobri i da treba raditi na njihovom dalјnjem produblјivanju.

Predsjedavajući Dodik informisao je ambasadora Minasija da u BiH postoji konsenzus po pitanju evropskog puta BiH, uz poštovanje mehanizma koordinacije, za šta je potrebno što prije konstituisati novo Vijeće ministara, što predstavlјa i provođenje izbornih rezultata. On je dodao da, za razliku od evropskog puta, u BiH ne postoji konsenzus oko eventualnog ulaska BiH u NATO, s obzirom da je Skupština Republike Srpske donijela Rezoluciju o vojnoj neutralnosti koja se mora poštovati. 

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik ponovio je svoj stav da je njegova uloga da osigura poštivanje Ustava i da se zalaže za što skoriji odlazak visokog predstavnika iz BiH, koja teži ka evropskom putu ali ne može to činiti u punom kapacitetu, zbog neke vrste protektorata koji sada postoji u BiH, stolovanjem visokog predstavnika u Sarajevu, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Italija potpisuje sporazum s Ukrajinom i UNESCO-om o obnovi katedrale u Odesi

BiH izdvaja 0,9 posto BDP-a za obranu, Oružanim snagama nedostaje 1.500 profesionalnih vojnih lica

Italijanska policija uhapsila 13 zatvorskih čuvara pod sumnjom za mučenje maloljetnih zatvorenika

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu