Bosna i Hercegovina     | 23.01.2019. 19:16 |

Vlada Velike Britanije osigurala rasvjetu u Borićima i još pet naselja u Bihaću

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 23. januara (FENA) - Vlada Velike Britanije i Međunarodna organizacija za migracije (IOM) financirali su izgradnju sistema ulične rasvjete u Borićima i pet pograničnih naselja u Bihaću, te kupovinu višefunkcionalnog komunalnog vozila za potrebe Grada Cazina.

„Ovo je potvrda odlične saradnje s gradskim upravama u Bihaću i Cazinu, a projekat je isključivo namijenjen građanima koji su prihvatili ljude u nevolji. U Bihaću je osvjetljeno šest naselja, od toga četiri koja ranije nisu imali uličnu rasvjetu. Time želimo da se prvenstveno građani ovog grada osjećaju što sigurnije. Saradnja ovdje ne prestaje, jer ćemo u kratkom vremenskom periodu realizirati još nekoliko projekata u Bihaću“, rekla je koordinatorica projekta Kristina Šešlija.

Osim Borića, u Bihaću su večeras osvjetljena i pogranična naselja Zavalje, Izačić, Vikići, Čavnik i Muslići.

„Grad Bihać je kandidirao ovaj projekat, kako bismo sanirali određene posljedice migracijskog procesa. U naredna dva mjeseca očekujemo i realizaciju projekata nabavke višefunkcionalnog vozila za potrebe Javnog komunalnog preduzeća „Komrad“, te kanti i kontejnera, ali i sanacije Trim staze i Partizanskog groblja u Borićima“, napomenuo je Edin Moranjkić iz Gradske uprave Bihać.

Istaknuto je i kako će projekti koje trenutno zajednički realiziraju Međunarodna organizacija za migracije (IOM) i Grad Bihać biti vrijedni više od 600.000 KM.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Više od 63.000 ljudi umrlo ili nestalo tokom migracija u posljednjoj deceniji

IOM predstavio kapsul-kolekciju pod nazivom '7.689 km - od Kabula do Berlina'

Reisu-l-ulema na obilježavanju 30 godina Muftijstva bihaćkog: Vjerujemo u sebe i svoju budućnost

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom