Sport     | 24.01.2019. 21:26 |

Mesud Pezer, Ivan Klepić i Larisa Cerić bh. sportsti godine u izboru SSBiH

FENA Hasan Selhanović

ARAJEVO, 24. januara (FENA) - Atletičar Mesud Pezer i karatista Ivan Klepić izabrani su za bosanskohercegovačke sportiste godine u muškoj, a judistkinja Larisa Cerić u ženskoj konkurenciji, u tradicionalnom 74. izboru Sportskog saveza Bosne i Hercegovine. 

Na svečanoj manifestaciji, održanoj večeras u Narodnom pozorištu u Sarajevu, prestižna priznanja dodijeljena su sportistima i ekipama, koje su u prošloj godini ostvarili najznačajnije rezultate u nacionalnim prvenstvima i međunarodnim takmičenjima, te zaslužnim sportskim radnicima. 

Za najboljeg nogometaša izabran je Edin Džeko, dok je najuspješnija državna selekcija u prošloj godini bila nogometna A-reprezentacija BiH. 

Priznanja za najuspješnije bosanskohercegovačke juniore otišala su u ruke mladom taekwondisti Nedžadu Husiću i kick bokserki Tari Bohatjuk, dok je selektor judo reprezentacije BiH Branislav Crnogorac progalašen za najboljeg trerena naše zemlje.  

U kategoriji najuspješnijih bh. klubova u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji nagrađeni su Stonoteniski klub "Spin 2012", ženski Košarkaški klub RMU Banovići, te Stonotensiki klub HT Eronet Mostar. 

Specijalana prizanaja za ostvarene vrhunske rezultate u 2018. godini u muškoj konkurenciji dobili su Sanjin Pehlivanović (bilijar), Ahmed Krnjić (kick box), Petar Zadro (judo), Hamza Alić (atletika), Toni Miletić (judo), Maksim Avramović (karate) i Vedran Marčeta (ples), a u ženskoj konkurenciji isto prizanje su dobile Ivona Ćavar (karate), Džejla Makaš (streljaštvo), Emina Pašukan (plivanje), Mirnesa Bektaš (karate), Valentina Varva (ples), Emina Abdulić (karate) i Jasmina Medić (kick box).  

Nagrade za najuspješnije sportiste i ekipe u konkurenciji paraolimpijskih sportova dobili su Streljački invalidski klub "Tuzla", Mirza Hrustemović (najuspješniji trener), Nizam Čančar (najuspješniji sportista) te reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci.  

Nagrade za životno djelo posthumo su dodijeljene Suadu Ćupini (karate) i Sabitu Hadžiću (košarka). Najbolji bh. šahista Denis Kadrić dobitnik je nagrede "Nusret Čaušević".   

Nagrade "Boro Glušac" za sportsko novinarstvo dobili su Goran Šumar, Vedran Radenović, Salih Hadžialić i Midhat Sarajlić, posebno prizanje "Mirza Delibašić" dobio je košarkaš Džanan Musa, dok je košarkaš Jusuf Nurkić dobitinik nagrade "Ambasador sporta".  

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Poznati dobitnici priznanja Sportskog saveza BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo