Ekonomija     | 25.01.2019. 15:24 |

Finansijska podrška Općine Novo Sarajevo i BBI banke za start-up kompanije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. januara (FENA) - Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i predsjednik Uprave BBI banke Amer Bukvić potpisali su danas ugovor o subvencioniranoj liniji za start-up kompanije s područja Općine Novo Sarajevo.

Riječ je o posebno kreiranoj liniji za finansiranje start-up biznisa koji su uspješno okončali učešće u Programu „Inkubator poslovnih ideja za start-up biznis“, koji Općina Novo Sarajevo provodi sa Projektom zapošljavanja mladih (YEP), uz podršku Vlade Švicarske.

Zahvaljujući subvenciji Općine Novo Sarajevo, start-up kompanije registrovane na području Općine sredstva iz ove linije mogu realizovati u BBI banci po subvencioniranoj stopi od 0 posto.

Namjena sredstava je finansiranje obrtnog kapitala i investicija, uz prezentiranje biznis plana, na rok do 24 mjeseca, sa mogućnošću korištenja grace-perioda do devet mjeseci, saopćeno je iz Općine Novo Sarajevo.

Koldžo ističe da je finansiranje start-up kompanija samo jedna je od niza mjera koje ta općina od 2016. godine provodi u okviru Programa aktivnog zapošljavanja, a za ovu godinu planirana su sredstva u iznosu 536.000 KM. 

U okviru realizacije Programa mjera za podsticanje zapošljavanja Općine Novo Sarajevo – Programa sufinansiranja samozapošljavanja, u prethodnom periodu su potpisani ugovori sa 28 aplikanata koji su ispunili uslove javnog poziva.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Nova ponuda BBI stambenog finansiranja - BBI Banka pretvara 'riječi u kvadrate uz hipoteku 1 na 1'

BBI Banka najavila 13. 'Sarajevo Business Forum' diplomatskom koru u BiH

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije