Bosna i Hercegovina     | 29.01.2019. 12:00 |

Ramić: PDP-ova inicijativa kratkoročna i populistička najava

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 29. januara (FENA) – Šef kluba poslanika Koalicije „Zajedno za BiH“ u Narodnoj skupštini Republike Srpske (RS) Edin Ramić izjavio je danas da je incijativa PDP-a za smjenu potpredsjednika entitetskog parlamenta Senada Bratića, kratkoročna i populistička najava koja treba da posluži jeftinim političkim poenima.

- PDP-ova inicijativa bi dugoročno nanijela štetu funkcionisanju institucija u RS – rekao je Ramić u obraćanju poslanicima Narodne skupštine zatraživši da ova inicijativa uopšte ne dođe na dnevni red.

Po njegovim riječima, ne treba praviti problem tamo gdje ga nema i remetiti ionako krhke odnose koji su uspostavljeni nakon rata.

- Također, postoje demokratski kapaciteti i standardi koje trebaju svi koristiti kako bi poboljšali svoja prava. Nijedno pravo Bošnjaka na području entiteta RS nije proisteklo iz odluke Narodne skupštine RS, a da prethodno nije bila ili odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine ili međunarodne zajednice. Zato je logično da se dalje nastavlja u poboljšanju ustavno-pravnog sistema u skladu sa svim legalno dozvoljenim sredstvima – istakao je Ramić.

Ocijenio da je reagovanje na najavu SDA o apelaciji Ustavnom sudu BiH za promjenu imena Republika Srpska, prijedlogom za smjenu Bratića, „nepotreban populizam“.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

U Republici Srpskoj u februaru 31,6 hiljada turista, 1,2 posto manje u odnosu na februar 2023.

Nastavljeno obilježavanje 'dana RS' koji je Ustavni sud proglasio neustavnim

Lendo: Obilježavanjem 9. januara vlast RS-a slavi najteža krivična djela

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu