Bosna i Hercegovina     | 29.01.2019. 16:17 |

HDZ BiH i HDZ 1990 za uspostavu stabilne višestranačke vlasti u HNŽ-u

FENA Saopćenje

MOSTAR, 29. siječnja (FENA) - Hercegovačko-neretvanski Županijski odbor (ŽO) HDZ-a BiH otvorio je u utorak u Mostaru drugi krug razgovora o formiranju vladajuće većine u HNŽ-u, s predstavnicima HDZ-a 1990, priopćeno je iz navedenog odbora.

 Kako bi se djelotvorno pristupilo razgovorima, predstavnici ŽO HDZ-a BiH uručili su izaslanstvu HDZ-a 1990 "Programske odrednice za formiranje vladajuće većine u Hercegovačko- neretvanskoj županiji za mandatno razdoblje 2018.-2022.", usvojene 21. siječnja 2019. godine na Predsjedništvu ŽO HDZ-a BiH HNŽ.

 S ciljem podizanja razine životnog standarda, osiguravanja društvene pravednosti i socijalne uključenosti stanovništva Županije, predstavnici obiju stranaka suglasni su kako je nužno uspostaviti stabilnu višestranačku vlast koja se može učinkovito uhvatiti u koštac s provedbom nužnih reformi i pristupiti donošenju reformskih zakona.

 Predstavnici HDZ-a 1990 zaključili su kako su im unatoč određenim nesuglasicama prihvatljiva načela "Programskih odrednica" i da podržavaju namjeru uspostave široke višestranačke Vlade HNŽ-a.

 Prioritetna zadaća buduće većine je sustavno djelovanje svih stupova vlasti zbog čega će se već pri formiranju zakonodavnih i izvršnih tijela vlasti inzistirati na uvažavanju istinske jednakopravnosti naroda i svih građana koji žive na području HNŽ-a temeljena na njihovu legitimnom predstavljanju.

 Vodstvo HDZ-a BiH HNŽ-a nakon ovoga sastanka pristupit će razgovorima s ostalim mogućim partnerima u vlasti u HNŽ-u, priopćilo je Tajništvo ŽO HDZ-a BiH HNŽ-a.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

U ponedjeljak sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'