Sport     | 30.01.2019. 11:05 |

FK Željezničar partner međunarodnog projekta 'Volonterizam u sportu'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. januara (FENA) - Grad Kielce u Poljskoj će narednih 18 mjeseci, od januara 2019. do juna 2020. godine, zajedno sa šest stranih partnera, provoditi međunarodni projekt pod nazivom "Volonterizam u sportu, u vašem gradu i vašem regionu" u okviru programa Erasmus+ Sport koji se finansira iz fondova Evropske unije.

Fudbalski klub Željezničar kao predstavnik Bosne i Hercegovine će sa ostalim predstavnicima sportskih klubova iz Španije i  Švedske, kao i lokalnih vlasti iz Slovenije, Portugala i Mađarske predstavljati partnere projekta.

Cilj projekta je kreirati stručnu bazu u Kielceu u oblasti sportskog volonterizma na evropskom nivou. Kao dio projekta, prvo će se realizovati razmjena i kodifikacija dobre prakse u oblasti sportskog volonterizma u Europi.

Ključni element projekta biće kreiranje originalnog priručnika o evropskim praksama i programima obuke za sportske volontere.

Projekt je inspirisan izvrsnim pristupom volontera na U-21 Evropskom fudbalskom prvenstvu i U-18 Svjetskom prvenstvu u rukometu, koje je organizirano u Kielceu.

Iz FK Željezničar pozivaju sve na zainteresovane na saradnju i razmjenu iskustava.

-Nadamo se da će realizacija projekta dovesti do toga da će bh. sportski volonteri biti pozitivno identifikovani kao stručnjaci na međunarodnoj sceni i da će postati važan element razvoja mladih u Evropi - saopćeno je iz FK Željezničar. 

Vrijednost projekta je 197.180 eura.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Ministarstvo civilnih poslova će sudjelovati u projektu 'Zdrave zajednice u BiH'

Postavka 'Stazom sjećanja' 5. aprila od Trga Djece Sarajeva do Baščaršije

Predstavljanje rezultata projekta 'Invertarizacija ihtiofaune u rijeci Buni'

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom