Bosna i Hercegovina     | 31.01.2019. 12:14 |

ISPRAVKA - CIK BiH dodijelio mandate za Dom naroda Parlamenta FBiH iz USK i PK

FENA Saopćenje

Na zamolbu CIK-a, zbog greške u dostavljenom saopćenju, molimo da korisitite ovu verziju vijesti.

 

SARAJEVO, 31. januara (FENA) - Centralna izborna komisija BiH utvrdila je danas rezultate posrednih izbora i dodijelila mandate delegatima u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH iz Unsko-sanskog i Posavskog kantona.

Kako je saopćeno iz CIK-a, iz Unsko-sanskog kantona mandati u Dom naroda Parlamenta FBiH su dodijeljeni Hadisu Jusiću (Bošnjak), Hajrudinu Haliloviću (Bošnjak), Anelu Šahinoviću (Hrvat) i Rasimu Kantareviću (Ostali).

Mandat iz Unsko-sanskog kantona iz reda hrvatskog naroda dodijeljen je nakon provedenog žrijebanja jer su dvije kandidatske liste imale identičan količnik.

Iz Posavskog kantona mandati u Dom naroda Parlamenta FBiH su dodijeljeni Senadu Ahmetoviću (Bošnjak) i Iliji Iliću (Hrvat).

Centralna izborna komisija BiH danas je donijela i Odluku o zaključivanju i potvrđivanju Centralnog biračkog spiska za prijevremene izbore za gradonačelnike Grada Doboj i Grada Trebinje i načelnike Općine Bosanski Petrovac, Općine Bosansko Grahovo, Općine Bužim, Općine Domaljevac-Šamac, Općine Drvar, Općine Kakanj i Općine Ribnik sa stanjem na dan 28. 1. 2019. godine u 24.00 sata. U Centralni birački spisak za navedene općine/gradove upisano je 170.892 birača. Prijevremeni izbori za načelnike/gradonačelnike devet općina/gradova održati u nedjelju, 17.febuara.                                                                               

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Izbori u Hrvatskoj: Bračne i rođačke veze hrvatskih političarki i političara

Izbori u Hrvatskoj: Na Veliki petak u ponoć istječe rok za kandidature

Turska opozicija ima za cilj 'zadati udarac' Erdoganu na lokalnim izborima

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom