Bosna i Hercegovina     | 31.01.2019. 12:28 |

HDZ BiH i HRS razgovarali o formiranju vladajuće većine u HNŽ-u

FENA Saopćenje

MOSTAR, 31. siječnja (FENA) - Predstavnici Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH i Hrvatske republikanske stranke (HRS) razgovarali su u četvrtak o uspostavi vladajuće većine u Hercegovačko-neretvanskoj županiji (HNŽ).

Na sastanku predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH HNŽ-a Ljubo Bešlić predstavio je HRS-u "Programske odrednice za formiranje vladajuće većine u Hercegovačko – neretvanskoj županiji za mandatno razdoblje 2018. – 2022.", priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Tijekom sastanka vodstvo Županijskog odbora HDZ-a BiH izrazilo je nadu u formiranje stabilne višestranačke vlasti koja bi poduzimanjem odlučnih koraka pristupila donošenju paketa reformskih zakona potrebnih za stvaranje pozitivna poduzetničkog okružja i podizanja razine životnog standarda čime bi se pozitivno djelovalo i na demografsku sliku županije, dodaje se u priopćenju.

Predsjednik HRS-a Slaven Raguž pozvao je na korjenite gospodarske, razvojne, obrazovne i druge reformi u kojima, kako je rekao, svoju aktivnu ulogu moraju imati svi akteri političkog djelovanja u HNŽ-u.

Iz HRS-a su najavili kako će kroz oporbeno djelovanje, inicijativama i sugestijama, raditi na nadogradnji Programskih odrednica djelovanja vladajuće većine u mandatnom razdoblju 2018.-2022.

Najavili su i da će se kritički odnositi prema svemu onome što budu smatrali pogrešnim, ali i podržati sve inicijative "koje budu išle u skladu sa društvenim i hrvatskim nacionalnim interesima".

Na listopadskim izborima najviše mandata u Skupštini HNŽ-a osvojila je koalicija stranaka okupljena oko HDZ BiH, njih 13. SDA ima osam mandata, SDP BiH tri, po dva mandata imaju HDZ 1990 i SBB, dok po jednog zastupnika imaju DF i HRS.

Tijekom dana predstavnici HDZ-a BiH na odvojenim će sastancima o uspostavi vladajuće većine razgovarat i s predstavnicima SDA i SDP-a BiH, neslužbeno se doznaje.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

U ponedjeljak sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu