Sport     | 01.02.2019. 10:06 |

Ivan Klepić i Ivona Ćavar najbolji mostarski sportaši

FENA Saopćenje

MOSTAR, 1. veljače (FENA) - Članovi Sveučilišnog karate kluba Neretva Ivan Klepić i Ivona Ćavar proglašeni su najboljim mostarskim sportašem i sportašicom u 2018. godini.

Ivona Ćavar aktualna je prvakinja BiH i osvajačica brončane medalje na Europskom karate prvenstvu. Ivan Klepić osvojio je zlato na Europskom prvenstvu u kategoriji preko 84 kilograma.
Najboljim muškim sportskim kolektivom u protekloj godini proglašeni su nogometaši Zrinjskog, a priznanje za najbolji ženski kolektiv dobio je Stolnoteniski klub HT Eronet.

Priznanja su dobili i Lana Čović Stanić (Judo klub Hercegovac) u konkurenciji mlađih kadetkinja, Hrvoje Knezović (Judo klub Neretva) u konkurenciji mlađih kadeta, Ivan Jozeljić (Judo klub Borsa) u konkurenciji kadeta, Lana Pudar (Klub vodenih sportova Orka) u konkurenciji kadetkinja.

Najbolja juniorka je Teodora Stanković (Klub vodenih sportova Orka), a najbolji junior Kerim Sadiković (Klub vodenih sportova Orka).

Juniori HŠK Zrinjski dobili su priznanje za najuspješniju mladu mušku ekipu, dok je u istoj kategoriji u ženskoj konkurenciji priznanje dobila kadetska ekipa Hrvatskog rukometnog kluba Katarina.

Za najuspješnijeg trenera proglašen je Miroslav Klepić (SKK Neretva), a najuspješniji sportski radnik je Željko Zadro (Judo klub Borsa).

Nagradu za životno djelo posthumno je dobio dugogodišnji predsjednik Sportskog saveza Hasan Šišić. Ista priznanja dodijeljena su i dugogodišnjem karate treneru Suadu Ćupini, nekadašnjoj rukometašici i djelatnici Sportskog saveza Mostara Zdenki Prskalo, te Mihajlu Huđecu i Smiljanu Matanoviću.

Posebna priznanja sportašima za ostvarene iznimne sportske rezultate u 2018. godini dodijeljena su Jasminu Kavazoviću, Emilu Markiću i Veliji Pirić, te sportskim kolektivima Stolnoteniskom klubu Mostar, HKK Zrinjski, FC Mostar SG Staklorad, ŽNK Emina, Karate klubu Mostar, Boćarskom klubu Ante Rozić, Plesnom studiju Mo-Stars te baletu Arabesque Mostar.

Svečanoj dodjeli nagrada nazočio je i predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg, koji je čestitao mostarskim sportašicama i sportašima na uloženom trudu i postignutim rezultatima.

"Osobno i uime Vlade HNŽ-a, čestitam nagrađenim športašima, športskim djelatnicima i timovima. Neka vam ovaj izbor bude poticaj za daljnju izvrsnost i postizanje još boljih športskih rezultata, te neka bude poticaj i izazov i svim ostalim športašima, kako onima koji se natječu tako i onima koji se rekreativno bave športom", poručio je Herceg.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Ministrica Bošnjak posjetila Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar

U Mostaru otvoren počasni konzulat Republike Rumunjske

Vučić i Dodik sa Srbima u Mostaru: Obećano više sredstava za razvoj svih krajeva u kojima žive Srbi

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'