Bosna i Hercegovina     | 01.02.2019. 14:32 |

Skupština ZDK delegate za Dom naroda Parlamenta FBiH bira u četvrtak

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 01. februar (FENA) - Kolegij Skupštine Zeničko-dobojskog kantona dogovorio je da drugi nastavak konstituirajuće sjednice 8. saziva SZDK, kako je najavio predsjedavajući Ismet Sarajlić, bude održan u četvrtak, 7. februara, s početkom u 11.00 sati.

Zastupnici će birati tri bošnjačka od 25 delegata u SZDK te po jednog hrvatskog (devet delegata) i jednog predstavnika srpskog naroda (jedan zastupnik), dok će osatati nepopunjeno mjesto delegata iz reda "ostalih" u Domu naroda PFBiH iz tog kantona, jer ih nema u SZDK.

-Sjednica će imati samo jedbu tačku dnevnog reda: Izbor delegata za Dom naroda Parlamenta FBiH. Možda će, prije ove sjednice, biti održana i sjednica Kluba Bošnjaka, jer ima nekih najava promjena - kazao je u izjavi za Fenu Sarajlić.

Podsjetimo, predsjednik Kantonalnog odbora SDA i premijer Vlade ZDK Miralem Galijašević, jučer je, prilikom potpisa koalicionog sporazuma s HDZ-om, A-SDA, Strankom za BiH i nezavisnim zastupnikom Omerom Škaljom, čime je ta stranka oformila i parlamentarnu većinu u ZDK, najavio promjenu aktuelnog predsjednika Kluba Bošnjaka u Skupštini ZDK Nusreta Imamovića iz Nezavisnog bloka.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Počela redovna sjednica Skupštine ZDK, na dnevnom redu devet tačaka

Usvojena Odluka o privremenom finansiranju ZDK-a, povučeni planovi ZZO i SZZZDK za 2023.

Skupština ZDK-a usvojila rebalans budžeta i omogućila isplatu jednokratne pomoći

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije