Servisne informacije     | 01.02.2019. 17:44 |

BIHAMK- Kolovozi mokri, opasnost od odrona i snježnih lavina, jači udari vjetra

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. februara (FENA) - Mokar ili vlažan kolovoz, kao i povećana opasnost od odrona i snježnih lavina, karakterišu danas saobraćajnu situaciju u većem dijelu Bosne i Hercegovine. Upozorava se i na povremeno jače udare vjetra. U višim predjelima kao i na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost. 

Preporučuje se opreznija vožnja, prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima, te apeluje na vozače da na put ne kreću bez zimske opreme. 

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog radova u tunelu Vranduk, vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. 

Vozači koji se kreću magistralnim putem M-15 Šuica-Livno, preko planinskog prijevoja Borova Glava, upozoravaju se na učestale izlaske divljih konja na kolovoz.  

Na graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta.  

Na GP Brčko-Gunja zbog nestabilnosti mosta obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse, dok je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na GP Bosanski Novi-Dvor.   

S obzirom na dane vikenda koji su pred nama očekujemo pojačan promet vozila, kako na putevima u BiH tako i na graničnim prijelazima. Sutra, u prijepodnevnim satima, očekuje se pojačan promet vozila prema aktuelnim zimskim izletištima. 

Na snazi su zimski uvjeti vožnje, pa u skladu s tim, u slučaju obilnijih snježnih padavina, može doći do zabrane ili ograničenja saobraćaja za pojedine vrste vozila. Policija će pojačati kontrole i isključivati iz saobraćaja vozila bez zimske opreme i preduzimati druge mjere u cilju stvaranja preduvjeta za sigurno saobraćanje, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po pretežno suhom kolovozu

Poginuo vozač automobila u Miričini kod Gračanice

Novo Sarajevo - Izmjena saobraćaja tokom utakmice FK 'Željezničar'i FK 'Sarajevo'     

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu