Bosna i Hercegovina     | 02.02.2019. 12:48 |

Više osoba hospitalizirano i privedeno nakon sukoba migranata u Bihaću

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 2. februara (FENA) - Glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUP USK) Ale Šiljdedić potvrdio je da je 11 osoba lišeno slobode, zbog sumnje da su inicirali i učestvovali u sinoćnjem masovnom fizičkom sukobu između migranata koji borave u prihvatnom centru Bira.

„U masovnoj tuči u prihvatnom centru Bira učestvovalo je više stotina osoba, a situaciju pod kontrolu su stavile dežurne policijske jedinice,  uz pomoć pripadnika Jedinice za podršku MUP-a USK. U toku noći obavljen je razgovor s više od 30 osoba koje koriste ovaj prihvatni centar, a 11 ih je lišeno slobode. Radi se o osam državljana Afganistana, dvojici migranata iz Indije i jednom Pakistancu, na kojima se zavodi kriminalistička obrada zbog utvrđivanja okolnosti oko ovog događaja“, istakao je Šiljdedić.

Medicinsku pomoć u Kantonalnoj bolnici „Dr. Irfan Ljubijankić“ sinoć je zatražilo 40 stranih državljana, koji su učestvovali u ovom masovnom fizičkom sukobu.

„Kod osam osoba su konstatirane teške tjelesne povrede, a pet ih je hospitalizirano. Jedna osoba je bila u životnoj opasnosti, ali je nakon operativnog zahvata stabilna i van životne opasnosti. Kod pacijenata s teškim tjelesnim povredama bile su otvorene povrede grudnog koša, prijelomi kostiju lica i prijelomi kostiju gornjih ekstremiteta. Povrede su najvjerovatnije nanesene oštrim predmetima, s obzirom na prirodu i izgled povreda pretpostavljamo noževima“, rekao je doktor Harun Felić iz Centra urgentne medicine.

Nakon završetka istražnih radnji, policijski službenici će o svemu obavijestiti nadležno Kantonalno tužilaštvo Unsko-sanskog kantona radi procesuiranja odgovornih za ovo krivično djelo.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Isak posjetio Ministarstvo unutrašnjih poslova USK

Goretić: Zdravstveni sistem u Unsko-sanskom kantonu trpi zbog nedostatka kadra

Kantonalna bolnica u Bihaću dobila novi aparat za magnetnu rezonancu

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana