Bosna i Hercegovina     | 03.02.2019. 11:56 |

Mališani iz sarajevskih vrtića žele dobrodošlicu delegacijama na EYOF-u

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. februara (FENA) - Djeca iz sarajevskih vrtića „Iskrica", „Višnjik", „Vrapčić" i „Slavuj" koji djeluju u okviru Javne ustanove „Djeca Sarajeva“, zajedno sa svojim odgajateljicama, realizirali su  projekt u cilju što ljepšeg dočeka sportista i delegacija na svečanoj ceremoniji otvaranja EYOF-a 10. februara 2019 godine na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase.  

Naime, tunel kroz koji će sportisti i delegacije izaći na defile bit će ukrašen otisnutim dječjim ručicama i porukama dobrodošlice na svih 46 jezika 46 zemalja učesnica EYOF-a, saopćeno je iz Organizacionog odbora ceremonije otvaranja EYOF-a.

Odgajateljica iz vrtića „Vrapčić“ Irena Manzalović sa oduševljenjem je pristupila projektu "Otiskivanje dječjih ručica i poruke učesnicima".

- Velika nam je čast i zadovoljstvo što smo dio ove velike manifestacije. Djeca vrtića „Vrapčić“ ispred JU Djeca Sarajeva sa radošću su se odazvali pozivu organizatora i uzela učešća u izradi radova u kojim su otisnuli svoje ruke i ispisali poruke gostoprimstva i dobrodošlice. Kroz kontakt sa organizatorima dobili smo spisak zemalja učesnica te smo u našem vrtiću odlučili da svim takmičarima poželimo dobrodošlicu na njihovom vlastitom jeziku. Djeca su ponosna i sretna što su domaćini  jednom  ovako divnom i značajnom događaju. Svojim radovima su  pružili ruku prijateljstva i dobrodošlice svim učesnicima - istakla je Manzalović.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Devet bh. sportista na EYOF-u u Mariboru

Otvoren EYOF 2022., BiH predstavlja sedam takmičara

Skaka: EYOF je bio veliki uspjeh, ali najbolje tek dolazi

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'