Ekonomija     | 04.02.2019. 12:44 |

Završava sezona klizanja na klizalištu Panonika

FENA Saopćenje

 

TUZLA, 4.februara (FENA) - Nakon 72 dana neprekidnog rada danas se završava rad gradskog Klizališta “Panonika” u kompleksu slanih jezera Panonika, koje je i ove dvanaeste klizačke sezone bilo jedina organizovana zimska  ponuda rekreacije i sporta u Tuzli.

Visoki troškovi održavanja ledene ploče, ostalih infrastrukturnih objekta klizališta i znatno smanjeni prihodi, opredijelili su Upravu JKP Pannonica doo Tuzla da privodi kraju rad klizališta zimske sezone 2018/2019 godine.

Protekla zimska sezona je bila uspješna sa posjetom od 18.500 klizačica i klizača, a 100 najmlađih je uspješno završilo Školu osnova klizanja organizovanu tokom zimskog raspusta. Od početka rada Klizališta 2006. godine pa do sada obučeno je više od 3.500 klizačica i klizača što je doprinjelo popularizaciji klizačkog sporta, saopćeno je iz JKP ''Pannonica'' doo.

Pored Škole osnova klizanja, organizovan je značajan broj zabavnih događaja koji su upotpunili dobru zabavu i rekreaciju na ledu (Svečano otvaranje 12. sezone klizanja – Čarolija na ledu, Maskenbal na ledu, Ice Disco, te velika nagradna igra Ice Selfie… itd.). 

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom