Najave     | 04.02.2019. 12:53 |

Književno-glazbena večer i izložba knjiga o komunističkom totalitarizmu

FENA Saopćenje

 MOSTAR, 4. veljače (FENA) - Književno-glazbena večer uz izložbu knjiga o temi komunističkog totalitarizma "Istinom do pomirbe" održat će se u utorak, 12. veljače, u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru, s početkom u 19 sati.

U programu će sudjelovati renomirani književnici, povjesničari, autori, novinari i glazbenici koji su svojim djelima zainteresirali širu javnost zalažući se za nedovoljno zastupljene teme o totalitarizmima, a posebno o komunističkom režimu koji je ostavio najveće posljedice zla na ovim prostorima, te će posjetitelji imati priliku čuti profesora povijesti Antu Čuvala, književnika Miljenka Stojića, publicistu i novinara Stanislava Vukorepa, povjesničara Hrvoju Mandića i književnicu Anitu Martinac, priopćili su organizatori.

Ulomak iz nagrađene pripovijetke o stradanju fratara u Mostaru 1945. govorit će ravnateljica Gradske knjižnice Kaštela Renata Dobrić, a u glazbenom dijelu programa nastupit će glazbenice Lucija Zovko i Lucija Hrstić, dok će program ove večeri moderirati novinarka Radiopostaje "Mir" Međugorje Višnja Spajić.

Također u sklopu programa organizirana je i izložba knjiga autora koji su pisali o temi komunističkog totalitarizma, stradanju naroda i posljedicama, koju je nekadašnja jugoslavenska historiografija ranije obradila sukladno diktatima i interesima tada vladajuće Partije, stoji u priopćenju.

Većina izložbenih knjiga moći će se kupiti, a među ostalima naći će se "Od Bleiburga do Ljubuškog - Svjedočenje preživjelih" Ante Čuvala, "Medaljon" Anite Martinac, "Apokaliptični dani" Janka Bubala, "Istina o ubijenoj gimnaziji" Joze Tomaševića, "Uspomene iz doba mučeništva" fra Jerke Karačića, te ostale knjige i promotivni materijali.

Ovaj događaj organizira Središte Hrvatskog svjetskog kongresa za istraživanje posljedica totalitarizma u BiH, a ulaz je slobodan.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Mostar: Međunarodne igre za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju okupit će 300 sudionika iz regije

U petak počinju programi manifestacije 'Dani mevluda i zikra'

Ukrajinski gradonačelnici u BiH uče o poslijeratnoj obnovi gradova (VIDEO)

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta