Bosna i Hercegovina     | 04.02.2019. 14:40 |

Džaferović primio u nastupnu posjetu ambasadoricu Republike Austrije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. februara (FENA) - Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio u nastupnu posjetu ambasadoricu Republike Austrije Ulrike Hartmann. 

Tokom razgovora konstatirani su prijateljski odnosi i izuzetno dobra bilateralna saradnja Bosne i Hercegovine i Republike Austrije i na političkom i na ekonomskom planu. 

Istaknuto je da najviše stranih ulaganja u Bosnu i Hercegovinu dolazi upravo iz Austrije, te da je vanjskotrgovinska razmjena na visokom nivou, uz suficit koji ostvaruje naša zemlja. Sagovornici su se saglasili da postoji prostor za dodatno unapređenje saradnje. 

Razmijenjena su mišljenja o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i regiji, s posebnim osvrtom na proces formiranja vlasti nakon Općih izbora u našoj zemlji. U tom kontekstu je istaknuta saglasnost da su vladavina prava i poštovanje važećih zakona jedni od temeljnih evropskih principa i standarda. 

Džaferović je zahvalio ambasadorici Hartmann na podršci koju Republika Austrija kontinuirano pruža Bosni i Hercegovini na njenom putu prema Evropskoj uniji, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Džaferović primio delegaciju Bošnjačkog nacionalnog vijeća Sandžaka

Džaferović: Dodik odlazi poražen iz Predsjedništva BiH

Džaferović primio otpravnika poslova Ambasade Savezne Republike Njemačke u BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo