Bosna i Hercegovina     | 07.02.2019. 14:40 |

Vlada FBiH za zamjenika direktora FUP-a imenovala Ensada Kormana

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. februara (FENA) - Vlada Federacije BiH danas je na sjednici u Sarajevu za zamjenika direktora Federalne uprave policije (FUP) imenovala Ensada Kormana na mandat od četiri godine, nakon što je upoznata s izvještajem Nezavisnog odbora Parlamenta Federacije BiH o provedenom javnom konkursu s Listom kandidata koji ispunjavaju uslove. 

Vlada Federacije BiH je za učešće u radi i odlučivanju na skupštinama privrednih društava opunomoćila Darka Pranjića (Operator-Terminali Federacije d.o.o. Sarajevo) i Irmu Memić (BH Telecom d.d.Sarajevo).

Nakon što je razriješila dosadašnje vršioce dužnosti članova Nadzornog odbora Zraka d.d. Sarajevo,, Vlada je dala prethodnu saglasnost za imenovanje Taiba Delalića i Murisa Hrnjića za vršioce ovih dužnosti do okončanja konkursne procedure, a najduže na period od tri mjeseca.

Za članove zajedničkog interresornog radnog tijela federalnih ministarstava finansija i rada i socijalne politike imenovani su Dobrica Jonjić, Belzada Bračković i Nermin Šahinović. Zadatak ovog tijela je da pronađe odgovarajuće rješenje za sadašnju koliziju važećih odredaba o obavezi plaćanja poreza na dobit privrednih društava za zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

U Upravni odbor za koordinaciju i praćenje provođenja Gender akcionog plana BiH za period 2018.-2022. godina imenovana je Ana Vuković, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Vlada HNŽ-a usvojila Program rada za 2024. i imenovala ravnatelja ZZO-a HNŽ-a

Vlada BPK - Utvrđena konačna lista, pravo na stipendiju ostvario 161 student

Nikšić: Rudnik 'Kreka' na najbolji mogući način odgovorio na 'pruženu ruku Vlade FBiH' (VIDEO)

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'