Bosna i Hercegovina     | 07.02.2019. 17:11 |

U akciji kodnog naziva 'Kalin' policija uhapsila dvije osobe

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. februara (FENA) -  Policijski službenici Federalne uprave policije, na području Kantona 10, opština Tomislavgrad, u akciji kodnog naziva "Kalin“ uhapsili su dvije osobe, inicijala L.G.(1977) i P.G. (1971). 

U toku je ispitivanje privedenih osoba, koje će nakon obrade, u za to predviđenom zakonskom roku, biti predate nadležnim organima na nadležnost i daljnje postupanje.

U akciji su zaplijenjene veće količine (oko sedam kilograma) materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu skank.

Akcija je sprovedena uz podšku Specijalne policijske jedinice FUP-a, Sektora za podršku FUP-a i asistenciju Obavještajno-sigurnosne agencije BiH te policijskih službenika MUP-a Kantona 10, a po nalogu nadležnog Općinskog suda Livno i pod nadzorom KT Livno.

Policijski službenici FUP-a i dalje nastavljaju provođenje mjera i radnji s ciljem dokumentovanja  nelegalnih aktivnosti koje je provodila organizirana kriminalna grupa koja se bavi nabavkom i rasturanjem opojnih droga, saopćeno je iz FUP-a.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Obilježena 23. godišnjica atentata na zamjenika federalnog ministra Jozu Leutara

FUP pokrenuo internu istragu protiv Zorana Čegara i dvojice policijskih službenika

Studenti FPN-a Sarajevo posjetili Specijalnu policijsku jedinicu FUP-a

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom