Bosna i Hercegovina     | 07.02.2019. 18:57 |

Sarajevo - Od proljeća u Centru „Safet Zajko“ novi sadržaji

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. februara (FENA) - Kompleks Centra „Safet Zajko“ u Sarajevu uskoro će biti obogaćen novim sadržajima. U toku je izgradnja adrenalin parka u čijim će sadržajima građani moći uživati od proljeća ove godine, kada bi trebalo da bude u funkciji, saopćeno je iz sarajevske općine Novi Grad.

Uz tornjeve na kojima su alpinističke stijene, ljubiteljima adrenalin sportova na raspolaganju će biti i devet zračnih atrakcija s različitim preprekama. Prepreke su postavljene tako da postojeća stabla povezuju s dva tornja, a u narednom periodu bit će izgrađen i zip-line, žica za spuštanje.

Iz općinskog budžeta je izdvojen i novac za izgradnju sportskog terena s umjetnom travom i tribinama, koji će biti ograđen i osvijetljen kako bi se mogao koristiti i u večernjim satima, te za obnovu objekta u kojem će biti izgrađene svlačionice za korisnike sportskih terena. Pokrenuta je procedura odabira izvođača radova tako da bi radovi trebali da počnu s početkom građevinske sezone.

Fudbalsko igralište projektovano je u skladu s kriterijima za dječiji uzrast do 13 godina, a bit će podijeljeno na tri manja terena namijenjena za mali fudbal te se po potrebi može pregraditi zaštitnom zavjesom i koristiti kao više manjih terena za mali fudbal.

Centar „Safet Zajko“ smješten je u središtu općine Novi Grad, udaljen pet minuta od tramvajskog i autobuskog saobraćaja. Park sadrži atletsku stazu, fudbalski teren s vještačkom travom, teren za skok udalj, košarkaški teren, dječija igrališta, teren za odbojku na pijesku, teniska igrališta, šadrvane i klupe za odmor, kao i druge sadržaje. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Svečano otvoreni radovi na izgradnji Nacionalnog BiH taekwondo centra u Livnu

Otvaranje Pastoralno-socijalnog centra Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije u Lugu pokraj Kiseljaka

U povodu Dana grada Konjica svečano otvoren Centar za pružanje usluga građanima

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo