Stranačke aktivnosti     | 08.02.2019. 08:43 |

Saopćenje za javnost Stranke za BiH

FENA Saopćenje

Stranka za BiH održala je 70. sjednicu Predsjedništva na kojoj su doneseni sljedeći zaključci:

1.    Stranka za Bosnu i Hercegovinu izražava zabrinutost za sve učestalijim diplomatskim napadima istočnog i zapadnog susjeda na Bosnu i Hercegovinu. 

2.    Stranka za Bosnu i Hercegovinu snažno podržava put Bosne i Hercegovine ka EU i NATO-u, jer je to put za političku stabilnost i garancija za dobre regionalne odnose.

3.    Stranka za Bosnu i Hercegovinu podržava nastojanje političkih subjekata za što bržim formiranjem Doma naroda Parlamentarne skupštine Federacije Bosne i Hercegovine kako njeni građani ne bi bili taoci bezvlašća. Kao i uspostave vlasti u Federaciji BiH i na nivou BiH.

4.    Predsjedništvo Stranke za BiH je dalo punu podršku odgovornom odnosu Stranke pri uspostavi vlasti u Tuzlanskom kantonu, Zeničko – dobojskom kantonu i Bosansko podrinjskom kantonu.

5.    Predsjedništvo Stranke za BiH smatra ispravnim pokretanje pitanja imena entiteta Republika Srpska zbog diskriminacije Bošnjaka i Hrvata, koji su po Ustavu konstitutivni narodi, ali takođe smatra da adresa za pokretanje apelacije nije Ustavni sud BiH, nego da je to trebala biti građanska apelacija Bošnjaka i Hrvata iz entiteta Republika Srpska prema Sudu u Strazburu, kao što su bile apelacije Sejdić – Finci, Ilijas Pilav i Azra Zornić.

 

Stranka za Bosnu i Hercegovinu

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Stranke za BiH

Saopćenje za javnost Stranke za BiH

Saopćenje za javnost Stranke za BiH

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom