Bosna i Hercegovina     | 08.02.2019. 13:20 |

U mostarskoj školi predstavljena nova računarska oprema za e-učionicu (VIDEO)

FENA Mladenka Krilic

MOSTAR, 8. veljače (FENA) - Nova računarska oprema za elektronsku učionicu (e-učionica) u petak je predstavljena u Osnovnoj školi Antuna Branka Šimića u Mostaru.

Riječ je o jednoj od devet škola u Hercegovačko-neretvanskoj županiji (HNŽ) kojoj je donirana nova oprema za elektronsku učionicu, a koju je osigurala Vlada HNŽ-a.

Uime resornog Ministarstva kao donatora obratio se ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta u HNŽ- u Rašid Hadžović istaknuvši kako je želja tog ministarstva, odnosno Vlade HNŽ-a, bila osuvremeniti rad škola, te da znanje koje nastavnici prenose na učenike bude na zavidnoj razini.

- Jedan od projekata, modernizacija sustava obrazovanja, su i ove elektroničke učionice koje će djeca imati priliku koristiti, a naša zadaća je da ovakav način sustava obrazovanja primjenjujemo i u ostalim školama – poručio je ministar Hadžović.

Ravnateljica OŠ Antuna Branka Šimić Snježana Brkić izrazila je zadovoljstvo što se ta škola digitalno osnažuje i što sudjeluje u kreiranju obrazovanja 21. stoljeća kroz, kako je rekla, učionice budućnosti.

 -Zahvaljujem Vladi i resornom ministarstvu što su prepoznali naš potencijal i rade na tome da se učiteljima i profesorima, spremnim za inovacije koje nam donosi moderna tehnologija, ponude novi alati kojima će obrazovanje naše djece u budućnosti podignuti na jednu novu razinu - istaknula je ravnateljica škole.

U isto vrijeme kroz projekt energetske učinkovitosti, u OŠ Antuna Branka Šimića radi se na rekonstrukciji škole, njezine športske dvorane i okoliša.

Predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg, koji je s ministrom Hadžovićem i ravnateljicom škole u petak obišao radove na spomenutoj školi, ocijenio je kako će značajna investicija u tu školu učinkovito unaprijediti kvalitetu života učenika i šire zajednice.

- Iz Proračuna se samo za osnovno obrazovanje – osnovne škole izdvaja oko 41 milijun maraka, a u obnovu i izgradnju školskih objekata i školskih sportskih dvorana uložili smo dodatnih 10 milijuna maraka, unatoč tome što su općine vlasnici školskih objekata. Ovim projektom nastavljamo obnovu svih škola u našoj županiji – napomenuo je Herceg.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/2545

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1lAs4bhHA7LCA1XchNB8Wiz5t4-29MEy_?usp=sharing

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Beograd: Parnični postupak protiv roditelja dječaka-ubojice iz škole 'Ribnikar'

Posušje: 90 godina školstva na Gracu

Srednja ekonomska škola Joze Martinovića obilježila Mjesec hrvatske knjige

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo