Regija     | 08.02.2019. 18:35 |

Daruvarac izlazi na slobodu u nedjelju bez mjera opreza do pravomoćne presude

FENA Agencije

ZADAR, 8. veljače (FENA) - Izvanraspravno vijeće Općinskog suda u Zadru ukinulo je u petak istražni zatvor Darku Kovačeviću Daruvarcu (31) i odbilo mjere opreza, potvrdio je glasnogovornik Općinskog suda u Zadru Denis Klarendić, tako da Kovačević u nedjelju 10. veljače izlazi iz zatvora i bit će mu vraćeni svi osobni dokumenti.

Darko Kovačević Daruvarac na Općinskom sudu u Zadru 10. siječnja proglašen je krivim za prijetnje i brutalno premlaćivanje 18-godišnje Zadranke L. G. i nepravomoćno osuđen na pet godina zatvora. Po zakonu do pravomoćnosti presude u pritvoru može ostati najviše mjesec dana, odnosno šestinu istražnoga zatvora, a to istječe 10. veljače, prenosi Hina.

Nakon što je u srijedu, 6. veljače obitelj njegove žrtve primila prijetnje preko društvenih mreža, Općinsko državno odvjetništvo ponovno je zatražilo određivanje mjera opreza - zabranu napuštanja boravišta, obvezno javljanje državnom tijelu, zabranu približavanja i uspostavljanja veze sa žrtvom te privremeno oduzimanje putnih isprava.

Policija je za prijetnje osumnjičila 17-godišnjaka i nije utvrdila njegova povezanost s Daruvarcem.

Vijeće je zaključilo kako se Kovačeviću ne mogu odrediti nikakve mjere budući da mu istječe istražni zatvor u maksimalnom trajanju. Klarendić je objasnio da mjere opreza sud može izreći kao zamjenu za istražni zatvor, a ovdje istječe maksimalni istražni zatvor.

Kad izađe, bit će mu vraćeni svi osobni dokumenti i moći će se slobodno kretati unutar i izvan granica Republike Hrvatske.

Sjednica izvanraspravnoga vijeća Općinskoga suda u Zadru počela je u 10 sati, ali je vrlo brzo bila prekinuta jer je Kovačevićev odvjetnik Boris Radman tražio izuzeće vijeća. Oko 13 sati  predsjednica Općinskoga suda u Zadru Ana Mišlov odbila je zahtjev odvjetnika Radmana i sjednica je nastavljena.

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Macan: Zbog velike izlaznosti rezultati hrvatskih izbora nisu upitni, a politika prema BiH ostaje ista

Plenković: Vrlo skoro će se doznati s kim će HDZ formirati većinu

Hrvatska: Podignuta optužnica protiv troje krijumčara droge vrijedne 3,3 milijuna eura

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana