Bosna i Hercegovina     | 09.02.2019. 12:30 |

Od Prijedorčanina oduzeta minsko-eksplozivna sredstva

FENA Saopćenje

PRIJEDOR, 9.februara (FENA) -Policija u Prijedoru lišila je slobode osobu inicijala I.M. (1966.) iz Donje Ljubije, kod kojeg je pronašla minosko-eksplozivna sredstva.

Navedeni muškarac je, 6.februara, uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djela ubijanje i mučenje životinja i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je 6. februara ove godine, u mjestu Donja Ljubija, iz pištolja ispalio nekoliko hitaca i usmrtio psa, koji se nalazio u dvorištu porodične kuće jedne osobe.

Preduzimajući daljnje mjere i radnje na rasvjetljavanju svih okolnosti navedenog krivičnog djela, policija je 7. februara izvršila pretres stana i pomoćnih objekata koje koristi I.M. i oduzela oko 2,5 kg plastičnog eksploziva, osamnaest detonatorskih kapisli, detonatorski brzogoreći i sporogoreći štapin, upaljač protivpješadijske mine, detonatorske kapisle za inicijalnu pješadijsku minu i osigurači za mine.

Tokom daljnjih aktivnosti, a u saradnji sa policijskim službenicima Policijske stanice Sanski Most, na području te općine, kod osobe D.K. pronađena je i oduzeta automatska puška sa drvenim kundakom, sedam pripadajućih okvira sa 165 komada metaka, dvije ručne bombe i pribor za čišćenje vatrenog oružja.

Navedeno vatreno oružje i minsko eksplozivna sredstva prethodno su se nalazila u porodičnoj kući osumnjičenog I.M., saopćeno je danas iz Policijske uprave Prijedor.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Kurti: Četvorica policajca puštena na slobodu, Janković u pritvoru u Srbiji

Osmani: Petorica kosovskih policajaca i dalje su taoci u Srbiji

PUZ: Pritvoren 27-godišnjak s 300.000 tableta iz kojih se može dobiti droga

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'