Bosna i Hercegovina     | 13.02.2019. 10:31 |

Banjalučko tužilaštvo riješilo pet predmeta ratnog zločina

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 13. februara (FENA) – Odjeljenje za ratne zločine Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka je tokom prošle godine riješilo ukupno pet predmeta u vezi s krivičnim djelima ratnog zločina.

Od tog broja podignute su dvije optužnice, u dva predmeta donesena je naredba o neprovođenju istrage i u jednom slučaju obustavljena istraga.

Lani su u toj pravosudnoj instituciji otvorene tri nove istrage u vezi s krivičnim djelima ratnog zločina, sedam je bilo nezavršenih prenesenih iz 2017. godine, dok su tri istrage lani završene.

-Na referatu ratnih zločina danas ima ukupno devet nezavršenih predmeta (sedam istraga i dvije prijave), protiv poznatih punoljetnih izvršilaca krivičnih djela - saopćeno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

U Odjeljenju ratnih zločina u 2018. godini radio je jedan tužilac koji je ostvario pojedinačnu normu od 131,08 posto i u potpunosti ostvario plan rješavanja predmeta ratnih zločina za 2018. godinu.

-Očekujemo da i u ovoj godini bude nastavljen kontinuitet u rješavanju predmeta ratnih zločina, a u skladu sa usvojenom Državnom strategijom za rad na predmetima ratnih zločina – navode iz tužilaštva.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Delić: U oblasti socijalne zaštite Ministarstvo teži potpunoj digitalizaciji procesa (VIDEO)

Delić: U oblasti socijalne zaštite Ministarstvo teži potpunoj digitalizaciji procesa

Psihijatrija u Banjoj Luci neuslovna, nazire se mogućnost finansiranja gradnje novog objekta

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel