Bosna i Hercegovina     | 14.02.2019. 17:35 |

Hurtić: Stanje u sindikalnom pokretu katastrofalno, zna se krivac

FENA Darinka Mitrović

SARAJEVO, 14. februara (FENA) - Član Pregovaračkog tima Vlade Federacije BiH za kolektivno pregovaranje Zlatko Hurtić u svom reagiranju povodom današnje pres-konferencije u Domu sindikata BiH navodi da predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH (SSSBiH) Selvedin Šatorović „ponovo dezinformira domaću javnost, a ide tako daleko da manipulira i predstavnicima međunarodnih sindikata“.

- Od svega što je Šatorović danas rekao samo je jedno istina, a to je da je stanje u sindikalnom pokretu katastrofalno. A prema mišljenju velikog broja sindikalista, upravo je Šatorović krivac za to. Šatorović se naivno pokušava predstaviti kao žrtva nekakvih vlada. Međutim, u šta se javnost bezbroj puta mogla uvjeriti, jeste da Šatorović ustvari ima problema ne sa vladama nego sindikalnim kolegama s obzirom da ga veliki broj njih ne priznaje za čelnika SSS BiH jer je, po njihovom mišljenju, sam sebe postavio za predsjednika SSSBiH  - navodi Hurtić u izjavi.

Hurtić je dodao da se „postavlja logično pitanje kako neko poput Šatorovića koga ne priznaje članstvo, sa kojim ne želi da se sretne više od deset granskih sindikalnih lidera može tražiti sastanak sa vladama ili sjednice Ekonomsko socijalnog vijeća, govoriti uime radnika ili bilo kome biti partner“.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

TIBiH - Zakon o sprečavanju sukoba interesa važan mehanizam prevencije korupcije

Reagiranje operatera za OIEIEK na navode direktora 'Farme Spreča'

Nešić: Pogrešna sam adresa za prepadanje i ucjene

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo