Regija     | 14.02.2019. 20:44 |

Crna Gora traži 57 osoba na području BiH, Kosova i Hrvatske

FENA Ivana Banovic

PODGORICA, 14. veljače (FENA)  - Vlada Crne Gore priopćila je u četvrtak kako Komisija za nestale osobe traži 57 crnogorskih državljana na području BiH, Kosova i Hrvatske. 

"Komisija potražuje 57 crnogorskih državljanina i osoba čiji su tražitelji, u vrijeme kad su prijavili njihov nestanak, imali prebivalište u Crnoj Gori, od čega se na teritoriju Kosova potražuju 44 osobe, na teritoriji Bosne i Hercegovine 10 i na teritoriji Republike Hrvatske tri osobe", navodi se u priopćenju.

Dodaje se kako je navedena komisija, u suradnji s komisijama i drugim asocijacijama zemalja iz regije, koje se bave ovom problematikom, u proteklom razdoblju riješila i izvršila primopredaju posmrtnih ostataka 27 osoba nestalih u oružanim sukobima na području bivše Jugoslavije.

 Naglašeno je da Komisija surađuje s nadležnim ministarstvima, stručnjacima i forenzičarima, te relevantnim međunarodnim organizacijama i institucijama, kao i s obiteljima nestalih, u cilju osiguranja sveobuhvatnog, profesionalnog i sistemskog pristupa u rješavanju ovog pitanja.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Sattler novi veleposlanik u Crnoj Gori

Crna Gora: Katniću i Lazoviću određen pritvor od 72 sata

Crna Gora: Uhićeni bivši glavni specijalni tužitelj i visoki policijski dužnosnik

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!