Sport     | 14.02.2019. 23:03 |

EL - Dinamo izgubio u Plzenu, neredi BBB-a

FENA Saopćenje

PLZEN, 14. veljače (FENA) - U prvom susretu 16-ine finala Europske lige zagrebački Dinamo je u Plzenu izgubio od Viktorije sa 1-2, premda su 'modri' vodili na poluvremenu.

Dinamo je poveo u 41. minuti sjajnim golom Dania Olma nakon odlične asistencije Brune Petkovića. Viktorija je izjednačila u 54. minuti golom Ludeka Pernice, a isti je igrač u 83. minuti preokrenuo rezultat. Uzvratni susret je 21. veljače na stadionu Maksimir.

Nažalost, uoči, ali i za vrijeme utakmice došlo je do sukoba između BBB-a i češke policije. Policija je oko dva sata prije početka susreta pred stadion dopratila oko 1500 navijača Dinama, no samo njih 400-tinjak je imalo ulaznice pa je došlo do sukoba. Nezadovoljni zbog nepuštanja na stadion, BBB-ovci su napali malobrojne redare i policajce bacajući na njih baklje. Kako je češkoj policiji vrlo brzo stiglo pojačanje, situacija se smirila nakon 15-ak minuta. No, do sukoba je došlo i nakon što je utakmica počela jer nisu svi navijači mogli na stadion, javlja Hina. 

Dinamo je posljednji put dohvatio euro-proljeće u sezoni 1969/70. plasiravši se u četvrtfinale Kupa pobjednika kupova u kojem je ispao od Schalkea. 

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Četvorica hrvatskih navijača uhićena zbog nereda na utakmici s Crnom Gorom

Policija spriječila sukob Torcide i Bad Blue Boysa

Grčka: Na slobodu puštena još 22 navijača Dinama, ukupno 63

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo