Bosna i Hercegovina     | 15.02.2019. 10:14 |

Skupština SBŽ-a raspravlja o novoj Vladi

FENA Marija Augustinovic

TRAVNIK, 15. veljače (FENA) - Skupština Srednjobosanske županije (SBŽ) razmatra Prijedlog odluke o potvrđivanju novog saziva Vlade, koju bi, u predstojećem mandatu, trebali činiti SDA i koalicija stranaka okupljenih oko HDZ-a BiH.

Prema prijedlogu kandidata za članove Vlade, koji je Skupštini dostavio mandatar Tahir Lendo, SDA je dobila poziciju premijera i tri ministarska mjesta, dok su stranke okupljene oko HDZ-a BiH dobile pet ministarskih pozicija.

Obraćajući se zastupnicima, mandatar Tahir Lendo (SDA) kazao je da kandidati za članove Vlade imaju bogato iskustvo i značajne rezultate u dosadašnjem radu.

- Oni su spoj iskustva i mladosti i siguran sam da će dati svoj maksimum i najbolje odgovore - kazao je Lendo.

Govoreći o prioritetima Vlade u sljedeće četiri godine, naglasio je da će to, među ostalim, biti održavanje političke i ekonomske stabilnosti, vladavine prava, te sigurnosti i jednakosti svih naroda i građana.

Lendo je najavio da su pred Vladom zadaci reforme županijske uprave, smanjenja deficita u proračunu, te rješavanje određenih nameta koji opterećuju gospodarstvo.

- Očekujem da ćemo već u 2019. godini postat jedno veliko gradilište kad je riječ o putnoj infrastrukturi - kazao je Lendo, istaknuvši da će Vlada nastaviti i s ulaganjima u zdravstvo i obrazovanje.

Iz SDA za ministra gospodarstva kandidiran je Nisvet Hrnjić, za ministra prostornog uređenja, građenja, zaštite okoliša, povratka i stambenih poslova Amir Šečibović, dok je za ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva ponovno predložen Salkan Merdžanić.

Iz bloka stranaka okupljenih oko HDZ-a BiH za ministra zdravstva i socijalne politike predložen je Anto Matić, Bojan Domić za ministra obrazovanja, znanosti, kulture i sporta, Feliks Vidović, kao i u proteklom sazivu, kandidat je za ministra unutarnjih poslova, Zorana Marković za ministra pravosuđa, dok je za ministricu financija predložena Mirjana Plavčić.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Vlada ŽSB najavila zakonsko reguliranje financiranja Turističke zajednice

Općina Gornji Vakuf-Uskoplje realizirat će tri projekta vrijedna 93.000 maraka

Vlada SBŽ-a u Kiseljaku i Kreševu podržala projekte vrijedne 159.000 KM

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana