Bosna i Hercegovina     | 15.02.2019. 10:55 |

Policija istražuje prijetnje upućene novinarima banjalučkog 'EuroBlica'

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 15.februara (FENA) - Iz Policijske uprave Banja Luka danas su potvrdili da preduzimaju operativne i istražne mjere i radnje s ciljem identifikovanja lica koje uputilo prijetnje u redakciju jednog dnevnog lista u Banja Luci.

Naveli su da rade na rasvjetljavanju krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti, koje je prijavljeno 14.februara.

Prijetnje, upućene telefonskim putem, policiji je prijavila novinarka “EuroBlica” Banja Luka Milkica Milojević, koja smatra da, iako nije bio sporan njen, već tekst njenog kolege, ne treba prešutati bilo koju prijetnju medijskim radnicima.

-To je bio napad na moju redakciju - istakla je Milojević za Fenu navodeći da prijetnje nažalost pokazuju da živimo u društvu u kojem je, zbog dugogodišnje negativne politike, nažalost, postalo sasvim normalno, pa čak i legitimno, napadati, vrijeđati i upućivati prijetnje novinarima, pa čak i ubistvom porodice.

Uvijek će, kaže, svaki takav i sličan slučaj prijaviti i policiji i Liniji za žaštitu novinara, koja djeluje u okviru Udruženja/udruge “BH Novinari” te iskoristiti sve druge mehanizme koji su predviđeni u takvim situacijama.

-Ne smijemo pristati da živimo u društvu u kojem je normalno psovati i prijetiti ubistvom porodice. To nije normalno i mi novinari trebamo da budemo avangarda onih koji predvode borbu protiv takvog neprihvatljivog ponašanja - ukazala je Milojević.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Psihijatrija u Banjoj Luci neuslovna, nazire se mogućnost finansiranja gradnje novog objekta

Srbija: Uhićen muškarac iz Bora zbog prijetnji Vučiću

Nasrallah zaprijetio odmazdom Hezbollaha zbog napada u Bejrutu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'