Bosna i Hercegovina     | 15.02.2019. 13:19 |

Crnadak primio novoimenovanu ambasadoricu Republike Austrije u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. februara (FENA) - Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak primio je danas u nastupnu posjetu novoimenovanu ambasadoricu Republike Austrije u Bosni i Hercegovini Ulrike Hartmann.

Crnadak je zaželio dobrodošlicu novoj austrijskoj ambasadorici i izrazio zadovoljstvo što će Austriju u narednom periodu predstavljati osoba koja je odličan poznavatelj prilika u BiH i regionu i koja prije svega, dobro razumije odnose i situaciju u Bosni i Hercegovini.

Istaknuo je vrlo dobre i prijateljske odnose između dviju zemalja s odličnom saradnjom na ekonomskom, političkom, kulturnom planu i dobrim međusobnim potporama. To je odnos koji može poslužiti kao primjer kako dvije države trebaju sarađivati na svim nivoima. Posebno je naglasio podršku i potporu Austrije Bosni i Hercegovini na evropskom putu BiH i jačanju saradnje u regionu.

Crnadak je istaknuo da integracija BiH u Evropsku uniju ostaje glavni vanjskopolitički prioritet BiH i dodao da se nada da će skoro dostavljanje odgovora na dodatna pitanja iz Upitnika Evropske komisije omogućiti donošenje odluke o kandidacijskom statusu BiH u toku 2019. godine.

Na sastanku su razmijenjena mišljenja o unutrašnjo-političkoj situaciji u BiH i odnosima sa susjednim zemljama i u regionu.

Šef bh. diplomatije potvrdio je da će iduće sedmice sudjelovati na sastanku ministara regije zapadnog Balkana zaduženih za evropske integracije koji će biti održan u Beču i kojem će domaćin biti Savezno ministarstvo za vanjske i evropske poslove Republike Austrije, saopćeno je iz MVP-a BiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Kineski posrednik: Rusija i Ukrajina vjeruju da će se rat završiti pregovorima

Hamas nastavlja raditi na primirju u Gazi uprkos odsustvu izraelskih pregovarača

Cvijanović i novoimenovani katarski ambasador o unapređenju bilateralnih odnosa BiH i Države Katar

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo