Regija     | 15.02.2019. 16:51 |

Srbija nizom manifestacija obilježila Dan državnosti

FENA Cvita Kusić

ORAŠAC, 15. veljače (FENA) - Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je u petak kako su prijelomni događaji iz povijesti važni za razumijevanje sadašnjeg trenutka u kojem se Srbija ponovo suočava s izazovima koji će kreirati budućnost i pritom poručila kako se ne treba plašiti nego treba biti hrabar i odlučan u prevazilaženju prepreka.

 "Mijenjamo Srbiju i gradimo bolju budućnost za sve naše građane. Naša vizija budućnosti je moderna Srbija", kazala je srbijanska premijerka u Orašcu, predvodeći središnju ceremoniju obilježavanja Dana državnosti Srbije.

Istaknula je kako su održivi razvoj, gospodarski rast, bolji životni standard i kvaliteta života za građane, ono na čemu se svakodnevno posvećeno radi.

 Naglasivši kako stvaraju jaku ekonomiju i mijenjaju sliku Srbije u svijetu, Brnabić je kazala kako je politika koju Srbija vodi - politika suradnje sa svim partnerima, spremnost na dijalog i kompromis u rješavanju svih otvorenih pitanja, uz puno poštivanje nacionalnih interesa Srbije.

 "Prijelomni događaji iz povijesti važni za razumijevanje ovog trenutka u kojem se Srbija ponovo suočava s izazovima, izborima i odlukama koje će kreirati budućnost. Ne treba se plašiti izazova ili neuspjeha, već treba biti hrabar i odlučan u prevazilaženju prepreka, kao što su to naši preci bili", kazala je Brnabić.

 Ceremoniji u memorijalnom kompleksu u Orašcu prisustvovali su mnogobrojni predstavnici vlasti, diplomatskog zbora i vjerski velikodostojnici, javlja RTS. 

 Obilježavanju je prisustvovala i predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, koja je kazala kako su Srbi s pravom okupljeni oko današnjeg datuma i ideje državnosti, slobode, nacionalnog jedinstva, obveze da se sačuva mir i očuva srpski identitet.

 "Dužnost je naše političke generacije i onih koji dolaze nakon nas da učimo iz povijesti i zajednički čuvamo mir, da slobodu ne bismo više nikada plaćali ljudskim životima", rekla je Cvijanović i poručila kako će se zalagati da suradnja Srbije i RS-a bude sve jača i intenzivnija i u interesu Srbije i Srpske.

 "Ta suradnja treba potvrditi našu bliskost i dužnost da radimo zajedno stvarajući bolje uvjete za živote naših građana", rekla je Cvijanović.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Zamjenik direktora kosovske policije Dejan Janković pušten iz srbijanskog pritvora

Srbija: Brnabić prihvatila zahtjev da se izbori održe 2. lipnja

Kurti: Četvorica policajca puštena na slobodu, Janković u pritvoru u Srbiji

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'