Bosna i Hercegovina     | 15.02.2019. 20:47 |

U Mostaru upriličen svečani prijem povodom Dana državnost Srbije

FENA Ivana Banovic

MOSTAR, 15. veljače (FENA) - U povodu Dana državnost Srbije, u petak je u Vladičanskom dvoru u Mostaru održan svečani prijem na kojem je generalna konzulica Republike Srbije u Mostaru Marija Bakoč kazala kako je Srbija čvrsto opredijeljena za regionalnu suradnju i unapređenje dobrosusjedskih odnosa.

- Slaveći današnji dan Srbija slavi dvije svete vrijednosti – slobodu i srpsku državu. Upravo na današnji dan građani Srbije su ponosni što su svijetu podarili velike znanstvenike, sporaše i umjetnike – kazala je generalna konzulica u svom obraćanju mnogobrojnim uzvanicima.   

 Srbija je danas, dodala je, vodeći se načelima i idealima slobode, ravnopravnosti, napretka i razvoja svih njezinih građana, čvrsto opredijeljena za regionalnu suradnju i unapređenje dobrosusjedskih odnosa.

- U tom duhu Generalni konzulat Republike Srbije u Mostaru i dalje će biti posvećen jačanju ekonomske, kulturne, znanstvene i sportske suradnje između BiH i Srbije u korist svih građana naše dvije zemlje – istaknula je Bakoč.

 Svečanom prijemu nazočili su brojni predstavnici gradskih i županijskih vlasti, diplomatskog zbora, međunarodne zajednice, te vjerskih zajednica.  

Na današnji dan Republika Srbija slavi Sretenje – Dan državnost. Pored toga što je Dan državnosti, on je i Dan ustavnosti Srbije, kao i dan sjećanja na početak Srpske revolucije, odnosno Prvog srpskog ustanka.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

U subotu otvaranje panoramskog kotača u Mostaru

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Helez - Sticz: Važna ulogu EUFOR-a u Bosni i Hercegovini

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo