Bosna i Hercegovina     | 16.02.2019. 14:08 |

VKBI izražava zahvalnost za kandidaturu za Šestoaprilsku nagradu Grada Sarajeva

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. februara (FENA) - Vijeće Kongresa bošnjačkih intelektualaca (VKBI) izrazilo je javnu zahvalnost prijateljskim i partnerskim organizacijama civilnog društva iz Bosne i Hercegovine koji su kandidirali VKBI za laureta za Šestoaprilsku nagradu Grada Sarajeva u 2019.

VKBI su kandidovali Hrvatsko narodno vijeće BiH, Srpsko građansko vijeće, ANI "Krug 99", BZK "Preporod", Društvo za ugrožene narode, Udruženje saveza logoraša Bosne i Hercegovine i Udruženje građana porijeklom iz Sandžaka.

Iz VKBI navode da, bez obzira na ishod i odluke Gradskog Vijeća Grada Sarajeva, mnogo više znači ta podrška, jer ih uvjerava da su svih ovih 26 godina, 159 živih i 47 preminulih članova Vijeća, bili na istoj strani u borbi za nezavisnu, cjelovitu i suverenu Bosnu i Hercegovinu, državu jenakopravnih naroda i građana.

- Vaša kandidatura obavezuje nas na još snažniju aktivnost i djelovanje, uz zajedničko zalaganje i buduće projekte koji imaju za cilj integraciju bosanskohercegovačkog društva i države - saopćeno je iz VKBI.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

VKBI nije uključen u najavljeno okupljanje političkih organizacija bošnjačke provenijencije

VKBI: Dodik svjesno, namjerno i planski iznosi potpuno izokrenute činjenice i čiste laži

Bajramović: Akademkinja Peruničić zaslužna za afirmaciju BH komiteta CIGRE

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'