Bosna i Hercegovina     | 18.02.2019. 14:09 |

Općina Čapljina potpisala protokol o suradnji s Centrom za zaštitu životinja

FENA Saopćenje

ČAPLJINA, 18. veljače (FENA) - U uredu načelnika općine Čapljina u ponedjeljak je potpisan Protokol suradnje o podršci u provođenju akcija sterilizacije/kastracije vlasničkih i pasa lutalica na području općine Čapljina i Hercegovačko-neretvanske županije sa Centrom za zaštitu životinja Animal Care Center.

Protokol su potpisali načelnik općine Čapljina dr. Smiljan Vidić i Emica Ćorić, koordinatorica projekta Centra za zaštitu životinja Mostar i Fondacije Dogs Trust.

U cilju trajnog i humanog rješavanja problema pasa lutalica na području općine Čapljina i HNŽ-a, Animal Care Center i općina Čapljina suglasni su podržati aktivnosti vezane za sterilizaciju/kastraciju pasa, na human način, a sukladno Zakonu o zaštiti i dobrobiti životinja BiH, kao i drugim lokalnim zakonima i EU standardima, priopćeno je iz općine Čapljina.

Animal Care Center i općina Čapljina će kroz Predstavništvo Fondacije Dogs Trust osigurati tehničku, savjetodavnu i financijsku podršku za veterinarske usluge sterilizacije/kastracije pasa, te razviti informativnu i medijsku kampanju Programa.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Potpisan Protokol između Vlade KS, Tužilaštva i NVO za borbu protiv nasilja u porodici

Dom zdravlja Ljubuški počeo s primjenom Opservacijskog protokola za dijagnostiku autizma ADOS-2

Misija OSCE-a u BiH i Federalna uprava policije potpisale Protokol o provedbi projektnih aktivnosti

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo