Bosna i Hercegovina     | 18.02.2019. 15:14 |

Čović: Od četvrtka FBiH može raspolagati proračunskim sredstvima (VIDEO)

FENA Cvita Kusić

MOSTAR, 18. veljače (FENA) - Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Dragan Čović kazao je u ponedjeljak u Mostaru kako će u srijedu, 20. veljače, biti izabrano vodstvo Doma naroda Federacije BiH te uz rješenje problema proračuna, što je već dogovoreno, izabrani i predstavnici za Dom naroda Parlamenta BiH.

 - HDZ BiH će utorak poslati Središnjem izbornom povjerenstvu svoje liste za pet mjesta u Domu naroda BiH i očekujemo da će predsjednik Doma naroda biti Hrvat - kazao je Čović novinarima u pauzi sjednice Predsjedništva HDZ-a BiH na kojoj je, uz ostalo, bilo riječi o aktualnoj političkoj situaciji u BiH i položaju Hrvata u BiH.

 Što se tiče usvajanja federalnog proračuna, sve je dogovoreno i tako da već od četvrtka Federacija u punini može raspolagati svim proračunskim sredstvima.

  Kada je u pitanju državna vlast, Čović je kazao kako bi u sljedećih tjedan dana trebali imati i mandatara za Vijeće ministara BiH, a da bi se to dogodilo morat će se održati još sastanaka s onima koji pretendiraju da budu dio vlasti na razini BiH.

 Na sjednici Predsjedništva HDZ BiH, koja je u tijeku, razgovaralo se također o informacijskoj strategiji HDZ-a BiH koja bi trebala biti usvojena kroz sljedeća tri mjeseca, kao i o pripremi sjednice Predsjedništva HNS-a koja je u sljedeći ponedjeljak.   

 Riječi je bilo i o Saboru HDZ-a BiH koji će se održati 27. travnja, pripremama za 30. obljetnicu stranke koja je sljedeće godine, kao i o Filmskom festivalu u Orašju koji će biti posvećen pokojnom Ivi Gregureviću.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/2588

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1B48hIjxzUzgNOCDvJLhmxw2e0gn9XwW5

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

HDZ BiH: Domaći dužnosnici moraju predvoditi političke procese i europske integracije BiH

Priopćenje za javnost Gradskog odbora Mladeži HDZ-a BiH Široki Brijeg

HDZ BiH: Dan neovisnosti poziva na ustavno domoljublje, nastavljamo raditi na europskom putu BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo