Bosna i Hercegovina     | 19.02.2019. 13:28 |

U akciji 'Bic' na području KS uhapšena jedna osoba zbog iznude

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. februara (FENA) - Policijski službenici Federalne uprave policije danas su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i angažman Specijalne policijske jedinice, započeli s realizacijom operativne akcije kodnog naziva „BIC“, na području Kantona Sarajevo, u cilju dokumentovanja osoba koje se dovode u vezu s krivičnim djelom iznuda.

U sklopu navedenih aktivnosti, a postupajući po Naredbi Općinskog suda u Sarajevu, izvršen je pretres i uhapšena je jedna osoba iz Sarajeva inicijala H.M. (1963.god.) koje je od ranije poznato kao višetruki povratnik u vršenju krivičnih djela, a koje se sumnjiči da je danas u prijepodnevnim satim na području općine Centar - Sarajevo, od jedne osobe iznudila  5.000 KM uz prethodno upućene prijetnje opasne po život njega i njegove porodice.

Prilikom lišenja slobode i pretresa navedene osobe pronađen i izuzet novac u iznosu 5,000KM, vatreno oružje, municija, mobilni telefonski aparat i SIM kartica, te drugi predmeti koji se dovode u vezu s izvršenjem navedenih krivičnih djela.

Uhapšena osoba bit će kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će u zakonskom roku biti predata Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Nastavljaju se aktivnosti na realizaciji te operativne akcije, saopćeno je iz FUP-a. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

FUP - Osoba iz Sarajeva privedena zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga

MUP BPK: Zaplijenjena najveća količina amfetamina, uhapšene dvije osobe

Isak podržao KK 'Leopard' i polaganje za viša karate zvanja u Zavidovićima

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo