Bosna i Hercegovina     | 19.02.2019. 13:34 |

Džaferović primio ambasadora Države Katar Al-Khatera

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. februara (FENA) - Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio je ambasadora Države Katar u BiH Sultana Bin Alija Al-Khatera, saopćeno je iz Predsjedništva BiH

Tokom razgovora je istaknuto da dvije prijateljske zemlje imaju dobru bilateralnu saradnju. Potcrtano je da postoje uvjeti da se saradnja intenzivira, naročito na polju ekonomije.

Ambasador Al-Khater je naglasio veliku zainteresovanost investitora iz Katara da nastave ulaganja u Bosnu i Hercegovinu. Istaknuta je potreba uklanjanja svih administrativnih prepreka koje otežavaju investiranje u Bosni i Hercegovini. Naglašeno je da postoji i veliki interes državljana Katara za turističke posjete Bosni i Hercegovini.

Tema razgovora bila je i aktiviranje bosansko-katarskog fonda koji bi podržavao projekte iz raznih oblasti u Bosni i Hercegovini.

Član Predsjedništva BiH Džaferović upoznao je ambasadora Al-Khatera s aktuelnom političkom situacijom u Bosni i Hercegovini te izrazio nadu da će prijateljski odnosi dviju država u narednom periodu biti dodatno unaprijeđeni. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Muftija zagrebački ef. Hasanović: Divno je imati braću i prijatelje poput Katara i emira Al-Thanija

Helez završio posjetu vojnoj izložbi u Dohi: Cijeli svijet modernizuje oružane snage, mora i BiH

Katarski emir u državnoj posjeti Francuskoj u vrijeme pregovora o primirju u Gazi

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo