Bosna i Hercegovina     | 19.02.2019. 18:48 |

Dodik i Karelsohn: Iskustva Estonije mogu pomoći BiH u pogledu pridruživanja EU

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. februara (FENA) - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik primio je akreditivno pismo novoimenovane ambasadorice Republike Estonije za BiH sa sjedištem u Budimpešti Kristi Karelsohn.   

Dodik je tokom susreta s ambasadoricom Karelsohn istaknuo značaj dobre bilateralne saradnje s Estonijom, posebno kroz njenu ulogu punopravne članice EU. Iskazao je zahvalnost za dosadašnju podršku Estonije na putu BiH ka EU. 

Naglasio je važnost intenzivnije saradnje u oblastima poput ekonomije, privrede, turizma, kulture, obrazovanja, te u informaciono-tehnološkom sektoru. Izrazio je uvjerenje da će iskustva Estonije pomoći BiH u pogledu perspektive pridruživanja EU.

Predsjedavajući Dodik je informirao ambasadoricu Karelsohn o unutrašnjopolitičkoj situaciji u BiH, procesu uspostave vlasti te o reformskim procesima.

Ambasadorica Karelsohn je potvrdila zainteresiranost Estonije da pomogne BiH na putu ka EU. Također je kazala da će na obostranu korist raditi na unapređenju bilateralnih odnosa, te razvijati saradnju u svim područjima od interesa za BiH i Estoniju. Naglasila je će integriranje BiH u Evropsku uniju dodatno unaprijediti odnose  dvije zemlje.

Dodik je poželio uspjeh u radu ambasadorici Estonije za BiH i izrazio uvjerenje da će se bilateralni odnosi u budućnosti razvijati na obostranu korist, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

SDA - Dodik prijeti Bošnjacima kao što je prijetio Karadžić

Dodik od Vučića zatražio podršku za poteze koje Republika Srpska planira poduzeti

Hadrović: Dodik se 'zaigrao' misleći da ga američke sankcije nikada neće sustići i staviti u kut

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'