Ekonomija     | 19.02.2019. 19:44 |

UNDP raspisao javni poziv za proizvodnju soje u 2019. godini

FENA Cvita Kusić

ORAŠJE, 19. veljače (FENA) - U okviru projekta "Lokalni integrirani razvoj" (LIR), koji primarno financira Europska unija, a provodi Razvojni program Ujedinjenih naroda u BiH (UNDP BiH), raspisan je Javni poziv za učešće u aktivnostima zasnivanja i proširenja proizvodnje soje u 2019. godini.

Pozivaju se sve fizičke osobe i registrirani poljoprivredni obrti s područja Odžaka, Orašja i Domaljevac-Šamca da podnesu prijave za dodjelu podrške u okviru projekta LIR za zasnivanje i proširenje površina na kojim će se proizvoditi soja tijekom 2019. godine.

Podrška koja će biti pružena odabranim korisnicima obuhvaća dodjelu genetski nemodificiranog sjemena soje za pojedinačne parcele od minimalno jednog do maksimalno 10 hektara, te stručnu podršku za proizvodnju soje.

Fizičke osobe i registrirani poljoprivredni obrti koji ispunjavaju uvjete mogu dostaviti prijave, uključujući i svu potrebnu prateću dokumentaciju, najkasnije do ponedjeljka, 4. ožujka 2019. godine, objavila je Općina Orašje na svojim internetskim stranicama.

Aplikacije se mogu dostaviti putem pošte ili direktno u UNDP-jev ured u Sarajevu.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Proizvođači presadnica traže više sredstava iz federalnog proračuna

Bradara i Hrnjić na Kupresu: Podrška lokalnoj proizvodnji

Dok se krumpir uvozi iz drugih zemalja, domaći poljoprivrednici bore se s crnim tržištem

Promo

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Alma Ras: Slavimo uspjeh s uposlenicima od preko deset i dvadeset godina izvrsnosti