Sport     | 20.02.2019. 12:22 |

Općina Centar nastavlja projekt '365 sport plus'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. februara (FENA) - Nakon uspješne realizacije projekta „365 sport plus“ tokom 2018. godine, Općina Centar u saradnji sa Javnom ustanovom Centar za sport i rekreaciju nastavila je sa ovim projektom i u 2019. godini, s ciljem da omogući učenicima osnovnih škola besplatno bavljenje sportom tokom cijele godine.

U okviru projekta tokom 2018. godine  više od hiljadu osnovaca sa područja ove lokalne zajednice treniralo je devet različitih sportova. Mališanima su na raspolaganju bili nogomet, košarka, rukomet, odbojka, tenis, džudo, mali nogomet i univerzalne škole sporta i borilačkih vještina, saopćeno je iz Općine Centar..

Nakon kratke pauze tokom zimskog raspusta, projekt „365 sport plus“ je nastavljen. Tokom januara evidentiran je veliki broj prijava, a najveća zainteresiranost vlada za škole rukometa, košarke i tenisa.

Oni koji se nisu ranije priključili mogu to učiniti direktno na terminu, kod trenera škola koje su učesnice projekta. Na oglasnim tablama osnovnih škola i na web stranicama Općine Centar Sarajevo i JU Centar za sport i rekreaciju moguće je izvršiti uvid u termine realizacije svake pojedinačne škole sporta u 2019. godini.

Za sve dodatne informacije i prijave zainteresirani se mogu obratiti JU „Centar za sport i rekreaciju“ (Mis Irbina 10/II Sarajevo), na broj telefona 033/268-760 ili putem e-mail-a haris.fazlagic@csrsa.ba.

Kalendar, odnosno raspored i satnica termina dostupni su na web stranici Općine Centar u rubrici „365 sport plus“ ili na linku http://www.centar.ba/stranica/365-sport-plus.

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Sportisti u BiH kroz kampanju 'Glas sportista' traže promjene sistemskog finansiranja sporta

U sjedištu Vlade FBiH uručene nagrade najzaslužnijim sportistima (VIDEO)

Vlada Tuzlanskog kantona i ove godine pokrovitelj 'Izbora sportiste godine'

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana