Kultura     | 20.02.2019. 12:08 |

Potpisan sporazum o kulturnoj saradnji između općina Centar i Prnjavor

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. februara (FENA) - Sporazum u okviru kulturne saradnje između centara za kulturu Općine Centar i Opštine Prnjavor potpisan je prilikom posjete načelnika Općine Centar Nedžad Ajnadžić i direktora Centra kulture i mladih Armina Omerovića Opštini Prnjavor.

Načelnik Prnjavora Darko Tomaš je naglasio da ovakvi sporazumi i saradnja dvije lokalne zajednice mogu biti dobar recept i za druge lokalne zajednice u BiH.

Istakao je da je otvoreno mnogo tema o načinima saradnje, a od dogovorenih većih aktivnosti u narednom periodu jedna od najvažnijih regulisana je potpisivanjem sporazuma o kulturnoj saradnji.

-Dobili smo pomoć u finansiranju određenih infrastrukturnih projekata. Jedan od njih je i sanacija puta u mjesnoj zajednici Konjuhovci, koji će biti završen do kraja ove godine, kao i podrška Islamskoj zajednici i finansijska pomoć pojedincima iz ove lokalne zajednice koji su u stanju socijalne potrebe - rekao je Tomaš.

Načelnik Ajnadžić  je izrazio zadovoljstvo aktivnostima koje preduzimaju lokalna vlast i građani Prnjavora na uspostavljanju dobre međusobne saradnje.

Predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Karolina Karačić je kazala da Centar i Prnjavor imaju mnogo sličnosti.

-Potpisivanje memoranduma u okviru kulturne saradnje je samo početak značajnije buduće saradnje s obzirom da ove dvije lokalne zajednice imaju senzibilitet prema manjinama, imaju svoju sličnost u pogledu velikog broja nacionalnosti i nacionalnih manjina i to može biti platforma na kojoj će se dalje produbljivati i razvijati međusobni odnosi - poručila je Karačić, saopćeno je iz Općine Centar.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Ajnadžić obišao lokalitet izgradnje Europske kuće kulture i nacionalnih manjina

Započelo ograđivanje stećaka na Skenderiji

U Ljetnom kinu Raiffeisen podignuto najveće kino platno u regiji

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel