Bosna i Hercegovina     | 20.02.2019. 16:10 |

Izaslanstvo HNŽ-a na Poslovnom forumu u Pečuhu

FENA Saopćenje

MOSTAR, 20. veljače (FENA) - Izaslanstvo Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), predvođeno predsjednikom Vlade HNŽ-a Nevenkom Hercegom sudjelovalo je u srijedu na Poslovnom forumu u Pečuhu u Mađarskoj.

 Forum je okupio značajan broj gospodarstvenika i predstavnika vlasti iz Mađarske, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

 "Ovdje sam danas, prije svega, kao prijatelj koji želi potvrditi našu dobru suradnju koju godinama unatrag gradimo i podižemo na sve veću razinu. Također, Forum je i prigoda da vas bolje upoznamo s našom županijom - prirodnim i drugim resursima koje nudi i pravcima naše moguće suradnje", izjavio je Herceg u obraćanju sudionicima Foruma.

 Hercegovačko-neretvanska županija, po njegovim riječima, koja se prostire od Konjica na sjeveru do Neuma na Jadranskom moru, s obiljem prirodnih bogatstava i kulturno-povijesnom raznolikošću, potencijalnim partnerima nudi suradnju u brojnim područjima.

 "Poglavito vašoj pozornosti preporučamo naše potencijale u područjima poduzetništva, poljoprivrede, turizma i zaštite okoliša", kazao je Herceg, naglasivši pri tome kako "zajednički cilj postizanja održivog gospodarskog razvoja naših regija uvelike ovisi i o spremnosti da, kroz suradnju i razmjenu znanja, stavimo naše potencijale u funkciju razvoja i boljeg života svih naših građana".

 U tom kontekstu, poglavito se osvrnuo na mogućnosti suradnje na projektima koji se financiraju iz europskih fondova.

 Inače, Poslovni forum u Pečuhu, na kojemu je uz Hercega sudjelovao i županijski ministar gospodarstva Željko Laketić, te više gospodarstvenika iz HNŽ-a, potvrdio je i učvrstio ranije uspostavljenu dobru suradnju Hercegovačko-neretvanske i Baranjske županije, priopćila je Vlada HNŽ-a.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Vlada HNŽ: Upravi za ceste HNŽ-a 20,8 milijuna KM za regionalne prometnice

Vlada HNŽ-a dobila potporu u procesu osnivanja Ureda za razvojno planiranje i EU integracije

Ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković na 3. Antalija diplomatskom forumu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo