Sport     | 20.02.2019. 19:12 |

Košarkaški kup kraljevskog grada Jajca

FENA Saopćenje

JAJCE, 20. veljače (FENA) - Četvrti košarkaški kup kraljevskog grada za dječake rođene 2005. godine i mlađe, svečano će biti otvoren u petak, 22. veljače, u Jajcu.

 Kup se organizira u sklopu obilježavanja Dana općine Jajce, koji se od 2014. godine obilježava 22. veljače, na datum prvog pisanog spominjanja grada Jajca 1396. godine u Povelji iz dubrovačkog arhiva.

 Kroz trodnevno druženje na jednom mjestu gledatelji i ljubitelji košarke imat će priliku vidjeti preko 120 najtalentiranijih dječaka koji će pokazati ono što najbolje znaju kada je košarka u pitanju.

 "Što se tiče organizacije turnir možemo početi, ekipe stižu u petak. Naravno pred nama organizatorima je dug vikend, revija košarke 14 utakmica za vikend, što nije malo za gledatelje, a naravno bit će počašćeni s najljepšom dječjom košarkom u regiji", izjavio je sportski direktor Košarkaškog kluba "Vodopad" Salih Keljalić i dodao kako će svakako najuzbudljivije biti u nedjelju kada je na programu utakmica za treće mjesto i finale turnira.

 Iz godine u godinu želja ljudi u KK "Vodopad" Jajce jeste pružiti priliku, kako djeci da se natječu i igraju s najboljima tako i jajačkoj publici da gledaju najbolje ekipe iz BiH i regije.

 "Očekivanja jesu, naravno, da prvenstveno predstavimo naš grad i naš klub u najboljem svijetlu. Igrači se spremaju već dugi niz mjeseci tako da očekivanja nisu mala. Potrudit ćemo se da pokažemo naša košarkaška znanja na terenu protiv respektabilnih ekipa", kazao je trener KK "Vodopada" Kenan Popaja.

 Što se tiče tima, Popaja kaže kako tim uvijek ima želju biti u samoj završnici te kako će se s tim mislima i željama potruditi da daju sve od sebe kako bi postigli što bolji rezultat i pokazali da mogu biti u vrhu s poznatim košarkaškim ekipama.

 U grupi A snage će odmjeriti Cedevita i KK "Budućnost Voli" Podgorica, KK "Sava" Beograd i Škola košarke "Dražen Petrović" Šibenik. Pored domaćina turnira KK "Vodopad" Jajce, u grupi B igrat će još i FKSE "Szekszard", KK "Budućnost" Bijeljina te OKK "Spars" Sarajevo.

 Prva utakmica igra se u petak, 22. veljače, u 16 sati, a sastaju se KK "Cedevita" I KK "Budućnost Voli" Podgorica.

 Službeno otvaranje turnira predviđeno je za 19 sati utakmicom između domaćina KK "Vodopad" Jajce i FKSE "Szekszard".

 Turnir se igra u Gradskoj dvorani Jajce, a organizator turnira je KK "Vodopad" u suradnji s Općinom Jajce.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Najavljeni 9. međunarodni skokovi s vodopada u Jajcu

Jajce: Otvoren poziv za bespovratna sredstva projekta 'Dijaspora Invest'

Trodnevna manifestacija Dani AVNOJ-a u Jajcu počinje 25. studenoga

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo