Regija     | 21.02.2019. 11:04 |

U Hrvatskoj od gripe preminulo 85 osoba

FENA Ivana Banovic

ZAGREB, 21. veljače (FENA) – Iako je u Hrvatskoj gripa u padu, ona i dalje uzima žrtve pa je tako od ove teške bolesti dosad preminulo čak 85 osoba.

Unatoč nastojanjima ekipe Jedinice intenzivnog liječenja u Općoj bolnici Gospić da spase jedan mladi život, od posljedica gripe preminula je  djevojka (20) iz Korenice, koja je oboljela u prvom mjesecu, piše Jutarnji list.

Iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo kažu kako je teško reći koliko stvarno osoba umre izravno ili, što je češće, neizravno od gripe (kao posljedica pogoršanja osnovne bolesti ili komplikacije, poput upale pluća ili sepse). Procjenjuje se da u Hrvatskoj zbog gripe umre do 500-tinjak osoba godišnje, od kojih samo manji broj bude i službeno prijavljen.

 Inače, tijekom prošlog tjedna prijavljeno je 5303 slučaja gripe, a ukupna brojka prijavljenih je 53.383. Budući da se radi samo o prijavljenim slučajevima, stvarna brojka je bitno veća te se uglavnom množi s četiri, što će reći da je do sada gripu preboljelo više od 200 tisuća građana Hrvatske.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Grmoja: Most i DP bez Možemo i SDSS-a imaju dovoljno ruku za novu hrvatsku vladu

Izbori za EP u Hrvatskoj: Još nema ni jedne kandidacijske liste

Macan: Zbog velike izlaznosti rezultati hrvatskih izbora nisu upitni, a politika prema BiH ostaje ista

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana