Sport     | 22.02.2019. 12:27 |

Osim: Cilj je izboriti Evropu (VIDEO)

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. februara (FENA) - Fudbalska Premijer liga Bosne i Hercegovine nastavlja se ovog vikenda utakmicama 20. kola, a fudbaleri Željezničara gostuju neugodnoj ekipi Radnika iz Bijeljine.

Željezničar je jutros otputovao u Bijeljinu gdje će ekipa biti u karentenu do meča koji će biti odigran u nedjelju, 24. februara, a trener "plavih" Amar Osim se nada dobrom pristupu njegovih fudbalera koji bi im donio pobjedu na otvorenju proljetnog dijela sezone. 

- Znamo da uslovi neće biti kao u Antaliji, ali najvažniji je pristup igrača. Ako bude na nivou kao na pripremama možemo se nadati dobrom rezultatu. Teren i vrijeme utiču na taktiku. Znamo za šta smo se spremali i kakvi nas tereni očekuju svaku drugu utakmicu - rekao je Osim. 

Ističe da će polusezonu započeti igrači koji su završili jesenji dio Premijer lige BiH, a da će igrači koji nisu potpuno spremni postepeno dobijati veću minutažu, te da je cilj Željezničara do kraja takmičenja izboriti mjesto koje donosi nastup u Evropi. 

- Počet će igrači koji su zdravi i spremni, a novi igrači koji nisu u formi će dobijati manje minutaže. Nadam se da će vremenom moći dati više. Zaostatak za Sarajevom je prevelik tako da ne razmišljamo da se umješamo u borbu za titulu. Naš cilj je Evropa, jer to je bitan vid finansiranja naših klubova. Željo je u zadnjih desetak godina samo jedanput promašio evropska takmičenja i ako bi se to desilo ovoga puta, bio bi velik udarac za nas. Neće biti lako ali vjerujem da možemo u tome uspjeti - zaključio je Osim.  

Igrač Željezničara Sinan Ramović naglašava da igrači Željezničara nipošto ne smiju potcijeniti protivnika. 

- Ekipa Radnika je uvijek neugodna. Promijenili su dosta igrača, ali sigurno je da ih ne smijemo potcijeniti. Ako prenesemo dobre igre sa priprema nećemo imati problema, a mislim da moramo dobro započeti drugi dio sezone - izjavio je Ramović i dodao da se u potpunosti oporavio od povrede. 

Utakmica Radnik - Željezničar će biti odigrana u nedjelju, 24. februara u 14.30 sati na Gradskom stadionu u Bijeljini.

Pogledajte http://fena.ba/video/2609

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1vYkL5SEUbh42dTQSvybjYb6SikuCEPGp?usp=sharing

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Egipćani sumnjaju u pobjedu nad Hrvatskom

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo